14 EYLÜL GÜNDEMİ

14 Eylül Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Kürdistan'a ölüm ve savaş dışında bir şey götürmeyen AKP 'yatırım'larına yeni cezaevleri ile devam ediyor. 200 bin nüfuslu Erciş’te 2 cezaevi olmasına rağmen AKP 1 cezaevi daha yaptı.

-HDP Urfa Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, Urfa’nın nüfus yapısına dikkat çekerek, özellikle Ceylanpınar gibi ilçelerden başlamak üzere Arap-Kürt çatışması hazırlığı yapıldığını söyledi.

-Kürtçenin Kirmanckî lehçesine ilişkin araştırmaları olan Kürdolog Mutlu Can’ın ilk Kirmanckî Bibliyografya kitabı Vate Yayınlarından çıktı.

-AKP tarafından gasp edilen DBP’li Edremit Belediyesi gaspçısı ile AKP’li Tuşba Belediyesi, Van Gölü kıyılarındaki kumluk ve sazlıkları taşlarla doldurdu.

-Polat: İktidar taleplerimizi şu ana kadar duymamayı tercih ettiğini görüyoruz. Okurlarımızın daha fazla sahiplenmesine, bunu tirajda hissedilebilir bir biçimde yansıtmasına ihtiyacımız var.

-Cizre'de 3 yıldır alt yapı çalışmaları adı altında şehrin altını üstüne getiren AKP gaspçısı, sözde hizmet diye başlattığı ve bir türlü bitmeyen yol çalışmaları insanları bezdirdi.