16 ARALIK GÜNDEMİ

16 Aralık Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Türk devletinin Maxmur ve Şengal’e yönelik düzenlediği saldırılara ilişkin gelişmeler takip edilecek.

-HRW Türkiye Direktörü Emma Sinclair, CPT’nin belli standartları olduğunu ifade ederek, “2 yılı aşkın süredir Öcalan’ın kimseyle görüştürülmemesi kabul edilebilir bir durum değil” dedi.

-Almanya’nın Frankfurt kentindeki polis birim içinde örgütlenen bir Nazi hücresi deşifre edildi. 5’i hakkında soruşturma açılan polislerin NSU davası avukatlarından Seda Başay Yıldız’a tehdit faksı gönderen kişiler olabilecekleri belirtiliyor.

-Türk devletinin tehditlerine rağmen gündelik yaşamlarına devam eden Şêxlerli Kürt ve Araplar, "Erdoğan Osmanlıcılık oynamak istiyor. Ama bunun sonucu herkes için sadece kan ve gözyaşı olur" diyor.

-İnsan Hakları Haftası'nın ilk 6 günü, yine Türk devletinin Kürdistan ve Türkiye toplumuna reva gördüğü katliam, sürgün, tutuklama, gözaltı, hak ihlalleri ve kötü muameleler ile geçti.

-Kürt anası olmak değil midir, hukuksuzluk, adaletsizlik karşısında çığlık olmak, gördüğü en ağır baskılara rağmen zaman, mekan fark etmeksizin ilerlemiş yaşına rağmen direnmekten ve özgürlük demekten vazgeçmemek… İşte, Zelal Ana, tamda o Kürt analarından sadece birisi…