16 NİSAN GÜNDEM

16 Nisan Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, federe veya işbirlikçilik temelinde de olsa Türkiye’nin Kürt sözcüğüne bile tahammülü olmadığını belirterek, KDP’nin işbirlikçiliğine rağmen Federe Kürdistan’ı da tasfiye etmek ve 70 yıllık statükoyu tekrar egemen kılmak isteyeceğini söylüyor.

-Tecridin sona ermesi için devam eden açlık grevini desteklediklerini söyleyen İsveç Sol Parti Milletvekili Szatmari Waldau, "Türkiye, Öcalan ve siyasi tutsakların haklarına saygı göstermeli" dedi.

-EUTCC Başkanı Prof. Kariane Westrheim tecride karşı devam eden eylemler ile ilgili AK Genel Sekreterlik Ofisi ile bir görüşme gerçekleştirdi.

-YSK marifetiyle Tuşba’ya Belediye Başkanı yapılan AKP’li Salih Akman’ın 2 yıl önce girdiği apartman yöneticiliği seçimini bile kazanamadığı ortaya çıktı.

-DTK Amed Delegeler Eş Sözcüsü Zelal Bilgin: Leyla Güven'deki bu güç, irade, haklı ve meşru taleplerin hayat bulması, Türkiye'nin demokratikleşmesini, Türkiyeli halkaların barış ve huzur ortamına kavuşmasını sağlayacaktır.

-Hollanda’nın Den Haag kentinde yaklaşık 3 aydır açlık grevi direnişinde olan Hasbi Çakıcı ile Hüseyin Yıldız’ın direnişi sürüyor. ANF’ye konuşan her iki direnişçi, Kürt halkının soykırımcı mantığa karşı her alanda sesini yükseltmesi gerektiğini belirtti.

-Hukuk Profesörü ve Uluslararası Ceza Mahkemesi nezdinde gönüllü danışmanlık yapan Marco Sassòli, uluslararası hukukun bir gereği olarak Rojava’nın statüsünün tanınabileceğini ve böylelikle Rojava’da uluslararası bir mahkemenin kurulabileceğini söyledi.

-PYD Eşbaşkanı Ayşe Heso’nun başkanlığındaki bir heyet, Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle Berlin’de açlık grevi eylemlerini sürdüren Ömer Bağdur, Cemal Kobanê, Şiyar Xelil ve Mele Mustafa Tuzak’ı ziyaret etti.

-Fransa’da 2016’da kilisede ortaya çıkan pedofili skandalını anlattığı “Yüzleşme” ile İstanbul Film Festivali’nde yer alan François Ozon, kariyerinin en sert filmlerinden biriyle seyirci karşısına çıkıyor.

-Geçtiğimiz yıl Erdoğan’ın Berlin’deki ziyareti sırasında bürosunun penceresine YPG bayrağı astığı için bürosu polis tarafından basılan Sol Parti milletvekili Michel Brandt, Federal Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.