16 OCAK GÜNDEM

16 Ocak Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Fransa’nın Strasbourg kentinde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek, Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğünü talep etmek amacıyla düzenlenen açlık grevi direnişlerine sahip çıkmak amacıyla eylem düzenleyecek.

-Güven'in avukatı Cemile Turhallı Balsak: Özellikle dikkat dağınıklığı sonrasında artık kitap okuyamaz halde. Görme ve konsantrasyon problemleri yaşıyor. Haliyle daha önce rutin olarak yaptığı faaliyetleri bugün yapamıyor.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Fransa’nın Strasbourg şehrinde sürdürülen Özgürlük Nöbeti, 343’üncü haftasında Duisburg’dan gelen bir grupla devam ediyor.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridi kırmak amacıyla Strasbourg kentinde başlayan açlık grevi 31’nci devam ediyor. Avrupa Parlamentosu Sol Grup eski Başkanı Francis Wurtz, açlık grevi eylemcilerini ziyaret ederek, taleplerini desteklediklerini söyledi.

- İmralı'daki ağırlaştırılmış tecrite ilişkin Sol Parti'nin sorusunun bugün Alman Federal Meclisi'nin öğlen oturumunda bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi tarafından sözlü olarak cevaplanması bekleniyor.

-Türkiye’nin kontrolünde bir “güvenli bölge”yi kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyleyen Aldar Xelîl, bölgedeki en büyük tehdidin Türkiye olduğunu belirtti.

-AKP'li Ahlat Belediye Başkanı, siyasi soykırım politikaları sonucu tutuklanan Kürt siyasetçilere ağır hapis cezaları veren Bitlis 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Uğur San'a plaket verdi. 

-31 Mart’ta yapılacak yerel seçim öncesi Kürdistan illerinde sahte seçmen sayısı giderek artıyor. Hakkari ve Iğdır’dan sonra Erciş’te de sahte seçmen kayıtları ortaya çıktı.