17 OCAK GÜNDEM

17 Ocak Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Tecridin yarım saatlik bir görüşmeyle sona ermediğini vurgulayan HDP’li Ömer Öcalan, Leyla Güven’in 71’inci gününe varan açlık grevlerine acilen sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

-Kürt Halk Önderi Öcalan'a uygulanan tecridin dünyada bir örneği olmadığını söyleyen HDP Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, tecridin kaynağının CPT olduğunu vurguladı.

- Strasbourg’daki süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemcilerini ziyaret eden Fransız sol parlamenterler ve adaylar, Kürt halkının direniş kültürünün Fransa kamuoyunda uyandırdığı saygınlığa vurgu yaparken, Kürtleri yalnız bırakan Batılı ülkeleri “utanmalısınız” diyerek eleştirdiler.

-Şiddetin her türlüsünü gördüğü eşinden boşanmak istediği halde 4 yıldır mahkemenin çeşitli gerekçeler ile boşamadığı Meryem Kayalük, “İlla öldürülmem mi gerekiyor” diyerek isyan etti.

-Hakkari merkez ve ilçelerinde sahte seçmen kayıtları giderek çoğalıyor. Hakkari’de binlerce sahte seçmen kaydı yapıldığı ortaya çıktı.

-Komedyen Mehmet Erbey, “Kürtçe mizah fikrimce dili sevdirecektir çünkü evindeki anıdır anlattıklarımız. Kürtler olarak gülmeye çok ihtiyacımız var. Herkes özgürce gülebilmeli” dedi.

-AKP'nin savaş politikaları sonucu yaşanan ekonomik kriz Van'da hayvancılığı bitirme noktasına geldi.