19 ARALIK GÜNDEMİ

19 Aralık Haber Merkezi gündemi...

-Türk cezaevlerinde 18 yıl önce gerçekleşen katliamın tanıklarından Naci Tanrıkulu, "O gün de tecride karşı bir direniş söz konusuydu, bugün de öyle" dedi.

-Devrimci Komünarlar Partisi ve Birleşik Özgürlük Güçleri (DKP/BÖG), 19 Aralık 2000 tarihinde gerçekleşen cezaevi katliamına ilişkin yaptığı açıklamada “katillerden hesap soracaklarını” belirtti.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için Strasbourg'daki Avrupa Konseyi önünde düzenlenen nöbet eylemi, 339'uncu haftasında.

-İran Sağlık Bakanlığı’nda çocuk sağlığı departmanı şefi Muhammed Haydari, İran’da yoksulluk nedeniyle her bin bebekten 8.27’sinin öldüğünü açıkladı. Bu da bir yılda dünyaya gelen 1.4 milyon bebekten 10 binin öldüğü anlamına geliyor.

-Fransa’nın başkenti Paris başta olmak üzere 40’ı aşkın kentte binlerce kişi ilticacıların daha iyi bir şekilde karşılanması ve kağıtsız işçilere ikamet izinlerinin verilmesi için sokaklara çıktı.

-Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde iki etnik grup arasındaki çatışmalarda Pazar gününden bu yana en az 45 kişi hayatını kaybetti.

-Büyük Britanya’da Brexit’in AB ile bir anlaşma sağlanamadan gerçekleşmesi halinde ordunun da ihtiyaç halinde görev alabileceği duyuruldu.

-Uluslararası Para Fonu (IMF), iç savaş ve Rusya ile krizle boğuşan Ukrayna’ya 1,4 milyar dolar yardım yapılacağını duyurdu.

-Amed’in Sur ilçesinde öz yönetim direnişleri sırasında devletin gerçekleştirdiği yıkım ve savaş suçları, Hollanda’nın Den Haag kentinde sergilendi.

-Twitter üzerinden yapılan paylaşımların irdelendiği bir araştırmada, bu ağın ırkçı, kadın ve eşcinsel düşmanlığının hüküm sürdüğü bir alan olduğuna dikkat çekiliyor