2 SMF üyesi tutuklandı

İstanbul ve İzmir’de 27 Şubat’ta gözaltına alınan 15 kişiden Sosyalist Meclisler Federasyonu üyeleri Metin Keleş ve Arzu Aksakal tutuklandı.

İstanbul ve İzmir'de 27 Şubat’ta yapılan ev baskınlarında aralarında Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Parti Meclisi (PM) üyesi Sıtkı Güngör, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Partizan üyelerinin de olduğu 15 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltındakilerin Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ndeki savcılık ifadeleri tamamlandı. Gözaltına alınan 15 kişi, cezaevlerindeki tutsaklara para yatırdıkları için “örgüte finansman sağlamak” iddiası ile suçlandı.

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Partizan okuru İbrahim Hakkı Eren, Ali Karaçay ve Mesut Gerçek adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılırken, ETHA'nın Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Merkezi Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Mehmet Acettin’e ise ev hapsi cezası verildi.

SMF üyeleri Metin Keleş ve Arzu Aksakal ise tutuklandı.

Savcılık ifadeleri tamamlanarak tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen ESP PM üyesi Uğur Ok, SKM MYK üyesi Ezgi Gürbüz, SKM Genel Meclis üyesi Hacer Elçin, Ceylan Yayınları İmtiyaz Sahibi Hüseyin Gültepe, DEM Parti PM üyesi Sıtkı Güngör, SMF Dönem Sözcüsü Barış Kayaoğlu hakkında ise henüz karar verilmedi.