‘21 Mart’ta özgürlük ateşini Amed’de yükseltme’ çağrısı

Amed'de 21 Mart'ta gerçekleştirilecek olan Newroz kutlamalarının hazırlıklarına ilişkin bilgi veren Tertip Komitesi Başkanı Pınar Sakık, özgürlük ateşini Amed'den yükseltmeye çağırdı.

Amed'de düzenlenen basın toplantısında Newroz Tertip Komitesi, DEM Parti Milletvekili Serhat Eren, DEM Parti ve DBP Amed il ve ilçe örgütü yöneticileri, TJA aktivistleri, belediye eşbaşkan adayları ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Serhat Eren, Türkiye'deki ekonomik ve siyasi krize dikkat çekerek, 31 Mart'taki seçimlerin önemine vurgu yaptı ve Kürt halkını Newroz alanlarında iradelerini göstermeye çağırdı.

DEM Parti Amed İl Eşbaşkanı Pınar Sakık ise Newroz'un Kürt halkı için direnişin sembolü olduğunu belirterek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecrit konusuna değindi ve Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü sağlamanın, Kürtlerin ve tüm halkların özgürlüğü anlamına geldiğini ifade etti.

Pınar Sakık, Newroz meydanlarının Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü sağlayacak meydanlar olacağını dile getirerek, özgürlük ateşini Amed'den yükseltme çağrısında bulundu. 

Bütün Kurdistan halkını ve Türkiye halklarını bu kutlamalara katılmaya davet eden Pınar Sakık, "Zaman Dehak’lara karşı Kawa’laşma, Mazlum’laşma zamanıdır. Zaman, Kürt ulusal birliğini sağlama zamanıdır. Zaman, işgale, sömürüye ve soykırıma karşı çıkma zamanıdır. Zaman, tecridi kırıp Sayın Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünü sağlama zamanıdır" dedi.

Pınar Sakık, “Sadece Amed halkı değil, bütün Kurdistan halkını ve Türkiye halklarını özgürlük ateşini Amed'den yükseltmeye çağırıyoruz” diye ekledi.