21 NİSAN GÜNDEM

21 Nisan Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Stockholm'de 5 gün açlık grevi yapan Norveçli aktivist Tord Viktor Joensen, Leyla Güven'in 7 Kasım 2018 günü başlattığı ve binlerce tutsağın katılımıyla kitleselleşen açlık grevlerine karşı dış dünyanın ilgisiz kalmasını eleştirdi.

-8 yıl geride bırakan Suriye iç savaşında sona doğru giderken ittifak oldukları görünümü veren ülkeler ile karşıt görünen ülkelerin tamamının bir biri ile çelişkili çatışmalı bir sürece girdiler.

-Amed Eğil’de Müslümanlaştırılmış Ermenilerin hikayesini anlatan Saklı Haç belgeseli, kimliklerini gizlemek zorunda kalmış ya da bununla yüzleşmiş insanları konu alıyor.

-Açlık grevinde olan Hüseyin Çığ’ın annesi Fatma Çığ, “Oğlum şu an açlık grevinde, ben de dışarıda mücadele ediyorum. Oğlum onurlu bir talep uğruna bu eylemde" dedi.

-Düzce T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan epilepsi hastası Selami Keleş, 1 Mart’tan bu yana açlık grevinde. Anne Güzel Keleş, oğluna işkence yapıldığına da dikkat çekerken, "Bizlerin boş durmaması lazım" dedi.

-Alanya L Tipi Kapalı Cezaevinde müebbet hapis cezası alan Çetin Sağır, açlık grevinde 48 kiloya düştü. Abla Hanım Sağır, "Zor durumdalar ama kararlılar. Eylemi daha çok sahiplenmeliyiz" dedi.

-Açlık grevindeki tutsaklardan Bayram Demirhan'ın annesi, "O her ne kadar 'durumum iyi' dese de verdiği kilolar ve sesi durumlarının ciddiyetini bize anlatıyor. En çok sessizliğe üzülüyorlar" dedi.