22 MART GÜNDEM

22 Mart Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-HDP’nin 31 Mart yerel seçimleri kapsamında düzenlediği çalışmalar takip edilecek.

-Ortaya çıkmasının ardından hedef aldığı her yeri alan ve devletlere bile diz çöktüren DAİŞ, ilk yenilgisini Kobanê'den aldıktan sonra bu yenilgi cihatçı örgüt için sonun başlangıcı oldu.

-Açlık grevinde olan oğlu Salih Şimşek ve tüm tutsaklar için biran önce harekete geçilmesi gerektiğini ifade eden Behçet Şimşek, "Artık açlık grevindeki tutsakların direnişine ses verelim" dedi.

-Tecride karşı Cenevre’de açlık grevi direnişinde olan Koçak, Kürt halkının ve direnişte olan arkadaşlarının Newroz’unu kutlayarak, “ Zülküf yoldaşın eylemi, tecridi kıracağımıza olan inancımızı daha da büyüttü” dedi. 

-Digor halkı, BDP ve DBP’nin son iki seçimi aldığı, ancak AKP-MHP iktidarının kayyum atayarak tüm hizmetleri sekteye uğrattığı belediyesini yeniden yönetmeye hazırlanıyor.

-Gazeteci Sara Xwinda, özgür Kürt basını şehidi Nujiyan Erhan’ın bütün olanaksızlık ve zorluklara rağmen durmadan çalışan dürüst bir basın emekçisi olduğunu söyledi.

-Kadın belediye eşbaşkanlarının görevden alma ve tutuklamalarından sonraki aşama, kadın politikalarına ideolojik ve politik saldırı oldu.

-Viyana'da 48 gündür açlık grevi eylemini sürdüren Şivan Ağaoğlu ve Sultan Yiğit’i ziyaret eden Dr. Hagen Ernstbrunner, bundan sonra her iki aktivisti düzenli şekilde sağlık kontrolünden geçireceğini bildirdi.