'24 Haziran'da ampulleri patlamaya geliyoruz'

Hatay'da partisinin düzenlediği iftar yemeğine katılan HDP eşbaşkanı Pervin Buldan, "24 Haziran'da  ampulleri patlamaya geliyoruz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eşbaşkanı Pervin Buldan ve HDP Hatay milletvekili adaylarının Hatay'daki son durağı Erzin ilçesi oldu. Yağan yağmura aldırış etmeyen binlerce yurttaş HDP'nin düzenlediği iftar yemeğinde bir araya geldi. İftar yemeği öncesi HDP Hatay milletvekili adayları tek tek söz alıp halkı sandıklara ve oylarına sahip çıkmaya çağırdı.

ZAFER BİZİM OLACAK

HDP eşbaşkanı Pervin Buldan yemeğin ardından kısa bir konuştu. Etkinlikte elektriklerin kesilmesi sırasında Buldan, "Bu hayra alamettir. Elektrik kesilebilir. 24 Haziran'da ampulleri patlamaya geliyoruz" dedi. Hatay'da yapılan etkinliklerde büyük bir coşku ve moral aldıklarını belirten Buldan, bu coşku ve heyecanla halkın milletvekili adaylarını meclise göndereceğini vurguladı.

Kendilerinin halkla birlikte uzun soluklu bir mücadele verdiklerini anlatan Buldan, bu mücadelenin Türkiye halkları için önlemli olduğunu söyledi. AKP'nin 16 yıllık iktidarı döneminde halka zulüm edip inkar ve imha politikalarını yürüttüğünü belirten Buldan, "Türkiye halkları AKP'yi bitirmek ve iktidardan düşürmek için büyük bir kararlılık içinde. Bu coşkuyu Diyarbakır'da Ardahan'da, Ağrı'da ve Kars'ta da gördük. Bu coşku ve kararlılık elbette sandıklara yansıyacak. Bu başarı ve zafer hepimizin olacak" diye konuştu.

BU ÜLKEYE DİNİ AKP GETİRMEDİ

İktidarın kendilerine "Terörist ve dinsiz" suçlamasına tepki gösteren Buldan, "Erdoğan'a sesleniyoruz. Biz Allah'a olan inancımızı, namaz kılmayı ve oruç tutmayı sizden öğrenmedik. Biz atalarımız, dedelerimiz, analarımız ve çocuklarımız, namazıyla inancıyla bu toplum içinde bir kitledir. Bu ülkeye dini AKP getirmedi. Din üzerinden siyaset yapmak, dini istismar etmek sadece AKP'nin işidir. Bu ülkede Süryaniler, Ermeniler, Êzidîler, Müslümanlar ve Aleviler var. Herkesin inancına saygı duyan parti var, o da HDP.

Bize terörist diyorlar. Bu ülkede barış, adalet ve demokrasi isteyen tek parti biziz. Oysa savaş çığırtkanlığı yapanlar. Bu ülkede insanların yaşamlarını yitirmesine neden olan, bu ülkede kardeş kanı döktürenler asıl terörist sizsiniz. Bizi teröristle suçlayacağınıza geçmişinize bakın. Eğer bir terörist varsa, eli kana bulaşmış birileri varsa, o da sizin partiniz, hükümetiniz ve anlayışınızdır. Bu ülke bizimle değişip dönüşecek. HDP'yle ve Selahattin Demirtaş'la güzelleşecek" şeklinde konuştu.

Buldan Hatay'daki programını sonlandırıp, Adana'nın Ceyhan ilçesindeki halk buluşmasına geçti.