26 MART GÜNDEM

26 Mart Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-HDP’nin 31 Mart yerel seçimleri kapsamında düzenlediği çalışmalar takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması amacıyla DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevi direnişlerine karşı sessizlik, Fransa’nın Strasbourg kentindeki Avrupa Birliği kurumları önünde kitlesel bir açlık grevi ile protesto ediliyor.

-Tecride karşı 126 gündür süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan Nasır Yağız'ın durumu gün geçtikçe kötüleşiyor.

-Dersim Devrimci Güç Birliği adayları, 31 Mart’ta demokrasi ve tek adam rejiminin oylanacağını belirterek, AKP-MHP faşizmini Dersim'den gerileteceklerini söyledi.

-KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Sozdar Avesta, açlık grevi direnişi ve 2019 Newrozu ile Kürt halkının Öcalan'a olan bağlılığını herkesin gördüğünü belirtti.

-Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Mustafa Avcı, AKP-MHP'nin tehditle kazanmaya çalıştığını ancak 31 Mart'ta kaybedeceğini belirtti.

-HDP’nin ikili seçim stratejisini uyguladığı alanlardan biri de Adana. HDP aday göstermediği büyükşehir ve bazı ilçelerde AKP-MHP faşizmine kaybettirmek için çalışıyor.

-HDP Akdeniz Belediyesi Eşbaşkan Adayı Emine Şilan Yüksekkaya, “Akdeniz Belediyesi'ne kadının, kültürün, sanatın rengini taşıyacağız. Biz halkımıza, halkımız da bize inanıyor. Bu seçimi başarıyla atlatacağız” dedi.

-Pazar günü yapılacak yerel seçimlerin Kürt halkı için çok önemli olduğuna değinen Siirtli gerillalar, Siirt halkını Erdoğan işgalciliğine son vererek, iradesine sahip çıkacağını vurguladı.

-İktisatçı Ramazan Tunç, Türkiye'nin ekonomik olarak batmasına ramak kaldığını söyleyerek, "HDP gibi yerel yönetim güçleri, gıda ve tarıma dayalı ekonomi politikalarını hayata geçirebilir" dedi.