27 HAZİRAN GÜNDEM

27 Haziran Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Öcalan'ın mesajlarını değerlendiren DBP Eşbaşkanı Arslan, "Türkiye'nin demokratikleşme ya da kaosa evrilebileceği sürecin Sayın Öcalan'a karşı yaklaşım ile belirleneceğini düşünüyorum" dedi.

-Türk devletinin KDP’nin onayı, işbirliği ve desteğiyle Güney Kürdistan’daki saldırı ve işgal girişimi, 1991’den itibaren üslerin kurulmasıyla devam ediyor. Bugün Güney Kürdistan'da 10 bini üzerinde Türk gücü sabitlenmiş durumda.

-Türk ordusu, Medya Savunma Alanları ve Başûrê Kurdistan yerleşim alanlarına, "Teslim ol, özgür ol" yazılı bildiriler atıyor.

-Şehit Rojin Gewda Akademisi Operasyon Okulu gücündeki YJA STAR gerillalarının 30 Haziran’da yapılacak Zîlan anması hazırlıklarını izledik.

-Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin 25 Haziran 2012 tarihinde başlattığı ve 8’inci yılına giren “Özgürlük Nöbeti” kapsamında Fransa’nın Strasburg kentinde dört gün sürecek çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

-Sosyal medya hesabında YPJ bayrağı paylaştığı için yargılanan ve Münih İdare Mahkemesi tarafından geçtiğimiz Nisan ayında beraat kararı verilen film yapımcısı Uli Bez savcılığın istemiyle yeniden yargılanacak.

- İçişleri Bakanı Horst Seehofer'in katılımıyla Almanya'nın iç istihbarat kurumu Anayasa Koruma Teşkilatı'nın 2018 yılı raporu açıklanacak.

-Bu yılki iklim zirvesi COP25'e ev sahipliği yapacak Şili, küresel ısınmayı önlemede rolü olan ama aynı zamanda ısınmadan en çok etkilenen okyanusların da ana temalardan olacağını duyurdu.

-Fransa'da parlamento tarafından hazırlanan bir raporda, ülkedeki köprülerin onda birinin tehlikede olduğu ve acilen bir yeniden inşa planına ihtiyaç olduğu ortaya kondu.