3. havalimanında direniş de AKP saldırısı da sürüyor

3. havalimanında işçilerin direnişi sürüyor. AKP rejimi ise jandarmayı kullanarak işçilere saldırdı; 400'e yakın gözaltı var.

İş cinayetleriyle gündeme gelen 3. havalimanında iki gün önce yaşanan ve 17 işçi yaralanmasıyla sonuçlanan servis kazasının üzerine işçiler direnişe geçti. Dün sabah erken saatlerde başlayan eylem kısa sürede yaygınlaşarak kitleselleşti. Bunun üzerine şirket yetkilileri bölgeye kolluk kuvvetlerini çağırdı. TOMA'larla şantiyeye giren jandarma ekipleri, işçilere gaz bombalarıyla saldırdı. Saldırıya rağmen eylem devam edince, şirket yetkilileri işçilerle görüşmek istedi. İşçiler de görüşmede 15 maddelik taleplerini açıkladı.

400'E YAKIN GÖZALTI

İşçilerin eylemi bugün de devam ediyor. AKP rejimi, jandarma aracılığıyla direnişi bastırmaya çalışıyor. İşçilere gazla saldırıldı ve gece saatlerinde de 400'e yakın işçi ile İnşaat-İş yöneticisi gözaltına alındı.

İşçiler, arkadaşlarının serbest bırakılmaması halinde direnişi büyütecekleri uyarısında bulundu.

'AÇ ÇALIŞTIRILIYORUZ, ÖLÜME TERK EDİLİYORUZ'

Saatlerce yemek kuyruğunda beklediklerini belirten işçiler, kimi zaman yemek kalmadığı için yiyemediklerini ve aç çalıştıklarını anlattı. İşçiler, çalıştıkları alanda ambulans bulundurulmadığını belirtirken, "Burada ölen arkadaşlarımızın çoğu yeterli önlemler alınmadığı için hayatını kaybetti” dedi.

İşçiler, paralarının da eksik ve geç yatırıldığını ifade etti.