3 ülke daha Efrîn için sokaktaydı-YENİLENDİ

Kanada, Almanya ve Rusya'da Türk devletinin Efrîn'deki işgalci saldırıları protesto edildi.

Kanada'nın Toronto kentinin en işlek caddesi olan Dundas&Yonge’da Efrîn için eylem yapıldı.

Kürtler ve dostları, katliamdan fotoğraflar taşırken, çevredekilere de bildiri dağıttı. Eylemde, Efrîn'deki soykırımcı, işgalci saldırıların durdurulması için dayanışma çağrısı yapıldı.

BREMEN

Almanya'nın Bremen kentinde gençler HBF içinde bir araya gelerek, Türk devletinin Efrîn'de katlettiği sivillerin fotoğraflarını açtı. Sık sık 'Almaya finanse ediyor, Türkiye bombalıyor' sloganı atıldı.

Gençler, gardaki yolcuları da bildiri dağıtarak bilgilendirdi ve BM başta olmak üzere uluslararası güçlerin sessizliğini teşhir etti.

Achim-Verden hattında ise Langwedel’in Grosse Caddesinde saat 11’de toplanan Kürdistanlılar Achim şehir merkezine kadar 15 km yürüdüler.

Bremerhaven’de ise saat 17’de merkez tren istasyonunda toplanan Kürdistanlılar bir sivil ittiaatsizlik eylemini yaptılar.

ADIGEY

Rusya Federasyonu'na bağlı Adıgey Özerk Cumhuriyeti'nde yaşayan Kürdistanlılar, Efrîn için Kürt Kültür Merkezi önünde bir araya geldi. YPG, YPJ bayrakları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerini taşıyan kitle, sık sık 'Bijî berxwedana Efrînê' sloganını attı.

Eylemde bir konuşma yapan Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Rusya Üyesi Feyzo Hüseyin, “Faşist Türk devleti Efrîn’de kadın çocuk demeden herkesi katlediyor ve halkın malına zarar veriyor. Şu an Türk devletinin Efrîn’de yaptığı savaş suçudur. Faşist Türk devletine karşı sadece Kürtlerin değil herkesin ayaklanması gerek. Bu bir katliamdır ve bu 21. Yüzyılda katliama sessiz kalan herkes ona ortaktır” dedi.

Adıgey Kürt Kültür Otonomisi Eş Başkanı Sinem Broyeva ise şunları söyledi: “Kürt halkını yerinden katliamlarla göçerterek onun yerine DAİŞ ve diğer çete gruplarının ailelerini yerleştiren AKP hükûmeti etnik katliam yapıyor. Efrîn’de faşist Türk devletinin Kürtleri katletmesine sessiz kalan Rusya ve bölgedeki diğer güçler de Türkiye ile ortaktır. Daha geç olmadan Türk devletinin bu katliamları durdurması için herkesin bir an öne harekete geçmesi gerek."