30 ARALIK GÜNDEM

30 Aralık Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevine dikkat çeken KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı, “Tüm halkımızı ve dostlarımızı 2019 yılını büyük bir mücadele yılı haline getirerek tecridi kırıp faşizmi yıkıp ve Kürdistan’ı özgürleştirmede rollerini oynamaya çağırıyoruz” dedi.

-Reqa'dan Kobanê'ye gelerek, direniş çadırı eylemine katılan Araplar, işgale karşı direniş için Suriye'nin Araplarıyla, Kürtleriyle, Süryanileriyle ve tüm halklarıyla hazır olduklarını kaydetti.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çeken Avukat Şivan Cemil Özen, İmralı’daki uygulama ile Kürt sorununa bakışın bir birine bağlı olduğunu söyledi.

-Dünya siyasetinin kilitlendiği yerlerden biri olan İran ve Rojhilatê Kurdistan’da bir yıl içinde siyasi, askeri, ekonomik ve toplumsal olaylar bağlamında ciddi gelişmeler yaşandı.

-Kuzey ve Doğu Suriye'nin 2018 yılı diplomatik çalışmalarını değerlendiren PYD Dış İlişkiler Sorumlusu Salih Muslim, yeni yıldaki diplomatik çalışmalarının odağında "Suriye krizinin çözümü" ve "Efrîn'in özgürlüğünün" olacağını kaydetti.

-Girê Spî Demokratik Özerk Yönetimi Eşbaşkan Yardımcısı Sabri Mustafa, “Türk devleti kendimizi yönetmemize tahammül edemiyor ama kaderimizi biz belirleyeceğiz ve yaşamımızı savunacağız” dedi.

-Van merkez ve ilçelerinde yapılan deprem konutlarına (MOBESE) kameraları takılmasına tepki gösteren halk, konutların açık cezaevine döndüğünü belirtti.