31 ARALIK GÜNDEM

31 Aralık Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Karayılan: Devletin amacı Bakur’da gerilla sistemini dağıtmak; Başûr’da komuta-kontrol merkezini ortadan kaldırmak; Rojava Devrimi’ni boğmak ve Öcalan’a geri adım attırmaktı ama sonuç alamadı.

-Kürt halkı için olmazsa olmaz kabilinden gerekli olanın ortak bir dayanışma ve mücadele platformu olduğunu söyleyen PKK Yürütme Komitesi Üyesi Karayılan, “Başarılmazsa sömürgecilerin amacına hizmet etmiş olunur” dedi.

-Meksika’dan Rojava’ya dayanışma mesajı gönderildi. Mesajda, “Biz Rojava halkının kızıl kardeşleriyiz. Onların rüyaları bizim rüyalarımız, onlar bizim ülkemizden” denildi.

-Strasbourg’da Öcalan’a yönelik tecride karşı süren süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemcilerini ziyaret eden Almanya Federal Meclisi üyesi Gökay Akbulut, tecridin hukuka aykırı olduğunu vurguladı.

-2017'de DAİŞ'in başkent ilan ettiği Reqa'yı özgürleştiren QSD savaşçıları, 2018 yılında da DAİŞ'e karşı savaşını sürdürdü ve birçok bölgeyi özgürleştirdi. QSD bileşenleri bu yıl içerisinde en büyük direnişi ise Türk devleti ve çetelerine karşı verdi.

-Jin Rabin Ser Piya enformasyon merkezi, Türk devletinin Efrîn'i işgal etmesinin ardından kamplarda yaşamak zorunda kalan Efrînliler için yardım kampanyası başlattı.

-Kira artışlarına tepkili olan AVM esnafı, gidişatın böyle olması durumunda kepenk kapatmak zorunda kalacaklarını söyledi.

-Dünya üzerinde halen en az 730 milyon kişi aşırı yoksulluk içinde yaşarken, yoksul ülkelerin hammadde ihracatına dayanan ekonomilerindeki oransal büyümenin istihdam yaratma ve eşitsizliği bitirme konusunda yetersiz olduğu anlaşılıyor.