'4 Nisan hepimizin doğum günüdür!'

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 75’inci yaş günü vesilesiyle fidan dikimleri yapıldı, "4 Nisan hepimizin doğum günüdür" mesajı verildi.

4 NİSAN KUTLAMALARI

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 75’inci yaş günü birçok kentte etkinliklerle kutlandı.

 
SÊRT
Sêrt’te, Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Barış Anneleri ile Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA), DEM Parti İl Örgütü binasında bulunan Deniz Poyraz Konferans Salonu’nda etkinlik düzenledi. Etkinliğe, DEM Parti Sêrt Belediyesi Eşbaşkan adayları Sofya Alağaş ve Mehmet Kaysi, DEM Parti Sêrt Milletvekili Sebahat Sarıtaş Erdoğan ile Botan Derneği yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Etkinliğin yapıldığı salona, “Hakikatin ve özgür yaşamın baharla buluştuğu güneşe bin selam. Rojbûna te pîroz be (Doğum günün kutlu olsun)” ve “Doğuşun doğuşumuzdur” pankartları asıldı.
Sık sık “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok jiyan nabe” sloganlarının atıldığı etkinlik saygı duruşuyla başladı. Ardından konuşan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyesi Mehmet Can Nas, Abdullah Öcalan’ın Kürtlerin ve Ortadoğu halklarının üzerindeki etkilerine değindi. Sonrasında Abdullah Öcalan’ın konuşmalarının yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.
Daha sonra konuşan DEM Partili Sebahat Sarıtaş Erdoğan, 4 Nisan’ın sadece bir kişinin değil, tüm Kürt halkının, zulüm altında olan, yok sayılan ve buna karşı çıkan herkesin doğum günü olduğunu belirtti. 4 Nisan’ın tüm Ortadoğu halklarına umut olduğunu söyleyen Sebahat Sarıtaş Erdoğan, “Sayın Öcalan şahsında Kürt halkı üzerinde tecrit uyguluyorlar. Umut olduğu için, umudumuzu büyüttüğü için onun şahsında nefesimizi kesmek istiyorlar. Onun öncülüğünde ayağa kalkan bu halk Sayın Öcalan’ın özgürlüğü sağlanmadan durmaz. Ona ve yol arkadaşlarına söz olsun. Amacımıza ulaşmadan mücadeleden vazgeçmek yok” diye belirtti. Barış Annesi Taybet Tekin de, Amara yürüyüşünün engellenmesine “Kürtleri bitiremez, başlarını eğemezsiniz” diyerek tepki gösterdi.

 
İSTANBUL
Barış Anneleri İstanbul Meclisi üyeleri, Fatih’te bulunan binalarında bir araya gelerek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yaş gününü kutladı. Kutlamanın yapıldığı salon, Kürt Halk Önderi’nin fotoğrafları, mum ve çiçeklerle süslendi. Pastanın kesildiği kutlamada, şarkılar söylendi. Daha sonra Barış Annesi Rewşan Döner, kısa bir konuşma yaptı.

 
ŞIRNEX
Şirnex'ın Cizîr (Cizre) ilçesinde fidan dikimi yapıldı. İlçeye bağlı Mîr Hesen köyü kırsalında bulunan Dicle Nehri kenarında gerçekleştirilen fidan dikimine, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Cizîr İlçe Örgütü, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Barış Anneleri Meclisi üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı.
Nar, elma, çam olmak üzere 75 ağacın dikildiği alanda, kadınlar özgürlük temennisinde bulundu.