5 EYLÜL GÜNDEMİ

5 Eylül Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-ANF’nin sorularını yanıtlayan HDP Eş Başkanı Sezai Temmeli, AKP hükümetinin savaş politikalarının da yegane nedeninin Öcalan üzerindeki tecrit koşullarından kaynaklandığı belirterek, "Çünkü İmralı'dan gelecek bir ses, biz çok iyi biliyoruz ki barış mücadelesine katkı verecek bir sestir" dedi.

-Sanatçı Ferhat Tunç, devletin ormanları göz göre göre yakarak suç işlemeyi göze aldığını, böylece Dersim köylerini insansızlaştırmayı amaçladığını söyledi.

-Kürt Halk Önderi Öcalan'a uygulanan tecride tepki gösteren HDP vekili Başaran, "Kürdistan'daki savaşın sona ermesi için çözümün yolu İmralı'dır" diye konuştu.

-Türk devleti, DAİŞ elemanlarını örgütleyip Efrîn ve Şehba’da farklı kimlik ve üniformalar içinde kullanmaya devam ediyor.

-Cizre’de cenazesi günlerce buzdolabında bekletilen Cemile Çağırga’ın ölümüne ilişkin açılan soruşturmada mahkeme "Daimi arama kararı" ile dosyayı faili meçhule bıraktı.

-Dışişleri Bakanı Maas’ın Türkiye’ye yapacağı iki günlük resmi ziyaret bugün başlıyor. Ziyaret öncesi birçok kez tutuklu 7 Alman vatandaşının serbest bırakılmasını isteyen Maas’ın Erdoğan ile nasıl bir pazarlık yapacağı merak ediliyor.

-Döviz kurunun artması ile birlikte artan ekonomik kriz Van’da semt pazarlarını vurdu. İş yapamayan esnaf, tezgahlarını ise erkenden topluyor. Bazı esnaflar ise icralık olmaya başladı.