5 OCAK GÜNDEM

5 Ocak Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Avrupa genelinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek ve Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü için düzenlenen açlık grevleri ile dayanışma eylemleri düzenlenecek.

-HDP Hewlêr Temsilciliği’nde 46 gündür süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan Nasır Yağız, eylemine Öcalan üzerindeki tecridin bitmesiyle son vereceğini söyledi.

-Fransa’nın Strasbourg şehrinde 19’uncu gününde devam eden tecride karşı süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde eylemcilerde olağan birçok semptom görülürken, bazı eylemcilerdeki semptomların risk oluşturabilecek düzeye ulaşabileceği bildiriliyor.

-Van merkez ve Erciş ilçesinde faaliyet gösteren çağrı merkezleri normalde de çok düşük olan asgari ücretin de altında maaş vererek çalışanları sömürüyor.

-Öncesinde gittiği Nusaybin’de 80 gün süren direnişe de katılan ve kentten çıkan son gruptaki savaşçılardan olan Nujiyan Bagok, bulunduğu Kürdistan dağlarında o günleri paylaştı.

-Bir süredir Türkiye sinema tekeli haline gelen Mars Grup ve diğer yapımcılar arasındaki kavgayı değerlendiren Fırat Yücel, meselenin pay kapma kavgası olduğunu söylüyor.

-Kayıp yakınları her Cumartesi günü olduğu gibi, bugün de kayıp yakınlarının akıbetini sormak amacıyla eylemde olacak.