5 tutsak daha açlık grevine başladı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için Diyarbakır T Tipi Cezaevi'nde kalan 5 tutsak daha açlık grevine başladı.

DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması için 8 Kasım’da başlattığı süresiz ve dönüşümsüz açlık grevi yayılmakta. 5 Ocak’ta Diyarbakır T Tipi Cezaevinde bulunan Recep Bal, Fırat Ertunç, Adnan Yiğittekin, Faruk Akbay ve Mazlum Dilek süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine başladıklarını duyurdu. 11 Ocak’ta cezaevinden çıkan Necati Çepik ANF’ye konuştu.

Çepik, Kürt Halk Önderi Öcalan’ın bütün cezaevlerinde bir etkisi olduğunu belirterek, "Önder Apo’nun tecrit edilmesi insanlık suçudur. Recep Bal, Fırat Ertunç, Adnan Yiğittekin, Faruk Akbay ve Mazlum Dilek arkadaşlarımız Önder Apo üzerindeki tecridin kaldırılması için 5 Ocak’ta süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine başladı. Önder Apo’nun üzerindeki tecrit kaldırılana kadar açlık grevi devam edecek" dedi.

Çepik cezaevi yönetiminin hastaları revire götürmediğine dikkat çekerek, "Çevirisi olmayan Kürtçe kitaplar, cezaevine alınmamakta. Aynı zamanda Yeni Yaşam gazetesi de tutsaklara verilmiyor. Tutsaklara sıcak su verilmemekte, verilince de 180 tutsak için birkaç saatliğine veriliyor. Tutsakları  tehdit eden cezaevi müdürü Muharrem Kazan, yine tutsaklara keyfi cezalar vermekte. Keyfi cezalar yüzünden ben iki ay fazla cezaevinde kaldım" diye konuştu.