6 MAYIS GÜNDEM

6 Mayıs Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması amacıyla 30 Nisan’dan itibaren 15 PKK ve PAJK’lı tutsağın başlattığı ölüm orucu direnişi ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-PKK: Mahir Çayan, Deniz Gezmiş ve İbrahim Kaypakkaya gibi devrimci önderlerin anısı ‘Tecridi Kıralım ve Faşizmi Yıkalım’ Direniş Hamlesinde yaşıyor.

-KCK : İslam'a göre oruçla aynı derecedeki amellerin de sevabı büyüktür. Türk devletinin Erdoğan ile birlikte İslam'ı kullanarak halk gerçekliğimizi inkar ederek yürüttüğü saldırılarına karşı direnen Kürtlerin her eylemi bir oruçtur.

-Alman Yeşiller Partisi milletvekillerinden Berivan Aymaz, parti olarak binlerce kişinin açlık grevlerinde olmasından endişeli olduklarını söylerken, tecridin insan hakları ihlali olduğuna vurgu yaptı.

-Örebro Belediye Meclis Üyesi Murad Artin: Türkiye'nin Rojava'ya yönelik tutumu uluslararası hukuka aykırı. Uluslararası sözleşmelere karşı işlenmiş bir suçtur.

-Berlin’de açlık grevi eylemini sürdüren Cemal Kobanê, Ömer Bağdur, Mele Mustafa Tuzak ve Şiyar Xelil’i aileleri toplu şekilde ziyaret etti. Aileler eylemcilere “sizlerle gurur duyuyoruz” mesajı verdiler.

-Şiire ilgisiyle bilinen HPG gerillası Tolhildan Zana, “Şiir bir gerilla için anılara ve yaşama bağlılığın dile getirilişidir. Gerilla ne kadar büyürse kültür-sanat ve edebiyatta da o kadar gelişme yaşanıyor" dedi.

-Güney'deki açlık grevi direnişçilerine mektup yazan gerillalar, "Eyleminizle birlikte düşmana olan kinimiz daha da arttı. Tek amacımız var, hep birlikte başarıya ulaşacağız" dedi.