Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

7 MAYIS GÜNDEM

7 Mayıs Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması amacıyla 30 Nisan’dan itibaren 15 PKK ve PAJK’lı tutsağın başlattığı ölüm orucu direnişi ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Açlık grevi eylemini ölüm orucuna dönüştüren tutsaklardan Ergin Akhan, Öcalan şahsında halka dayatılan tecrit bitmeden direniş bitmeyeceğini vurguladı.

-HDP Sözcüsü Günay Kubilay, başta Erdoğan olmak üzere AKP’nin aynı küvette ikinci kez yıkanmaya çalıştığını belirterek, “Bu, kirlenmekten başka bir şey getirmez” dedi. Kubilay, HDP’nin ‘Demokrasi İttifakı’ çağrısını yineledi.

-Tecridin sona ermesi için açlık grevi direnişlerini sürdüren tutsaklar Süleyman ve Veysel Nakış, "Tecrit kırılmadan eylemimizi sonlandırmayacağız. Gerçek olan, hak olan, hakikat olan mutlaka kazanacaktır" dedi.

-Oğlu 1 Mart'tan bu yana açlık grevinde olan Hayriye Demir, ömrünü zindan kapılarında geçirdiğini belirterek, "Zindanlardan tabut çıkmasını istemiyoruz bu yüzden tecrit biran önce sona ermeli" dedi.

-Tecridin sona ermesi amacıyla 142 gündür açlık grevinde olan İmam Şiş, tecrit tamamen kırılmadığı sürece direnişine son vermeyeceğini açıkladı.

-Baharla birlikte doğa tüm cömertliğini yeniden sergilemeye başladı. Dağlarda toplanan şifalı ve yemeklik bitkiler çarşı ve pazarlarda satılarak sofralara ulaştırılıyor.