9 STÖ'den 'demokratik direniş' çağrısı

İstanbul’da 9 sivil toplum örgütü, kayyum işgalini kınayarak, demokratik direniş çağrısı yaptı.

AKP-MHP rejiminin Amed, Van ve  Mardin'deki kayyum işgaline tepkiler sürüyor.
Barış İçin Sinemacılar, Demokrasi İçin Birlik, Demokratik İslam Kongresi, Diyalog Grubu, Doğu Güneydoğu Dernekler Platformu, Hak ve Adalet Platformu, Sine-Sen, Sosyal Demokrasi Vakfı ve Yurttaş Girişimi, ortak yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "Diyarbakır, Mardin ve Van’da gasp edilen halkın iradesidir ve buna karşı sessiz kalamayacağız. Halkın yerel seçimlerde ortaya koyduğu demokratik irade gasp edildi" denildi.

'YOLSUZLUK YAPANLARA TESLİM EDİLİYOR'

"Belediyeler, halkın kaynaklarını yolsuzluklarla nasıl tükettiği Sayıştay raporlarında da ortaya konulan kayyımlara teslim edilmek isteniyor" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Görevden alınan belediye başkanları göreve iade edilmeli, yerel yönetimlere yönelik polis baskısı ve gözaltı furyası sona ermelidir" diye kaydedildi.

ÇAĞRI

Sivil toplum örgütleri, şu çağrıyı da yaptı: "Demokrasi, hukuk ve barıştan yana tüm yurttaşları, siyasi partileri ve sivil toplum örgülerini bu irade gasbına karşı meşru ve demokratik direniş haklarını kullanmaya, karşı çıkmaya, sessiz kalmamaya çağırıyoruz.”