'İdamı gösterenlerin saltanatlarını yıkacağız'

Ceyhan'da düzenlenen halk şöleninde konuşan HDP eşbaşkanı Pervin Buldan, “Meydanlarda idam siyaseti yapanların güçleri Demirtaş'a yetmeyecektir" dedi.

Türkiye ve Kürdistan'da 24 Haziran'da yapılacak seçimlere sayılı günler kala Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) seçim çalışmaları da aralıksız devam ediyor. Seçim çalışmaları kapsamında Adana'nın Ceyhan ilçesinde düzenlenen halk şöleni gecenin geç saatlerine kadar sürdü.

Etkinliğe, HDP Hatay milletvekili adayı Barış Atay ve HDP Adana milletvekili adaylarının yanı sıra HDP Eş Başkanı Pervin Buldan da katıldı. Buldan ve milletvekili adayları halk tarafından zılgıtlar ve "Biji Serok Apo" sloganları eşliğinde coşku bir şekilde karşılandı.

Ceyhanlıların akın akın geldiği şölen miting havasında geçti. Alan sık sık "Jin jiyan azadi", "Direne direne kazanacağız", "Bizler HDP bizler meclise", "Oylar namustur namus satılmaz" sloganları ile inledi. Şölen demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına "Çerxa şoreşe" marşı eşliğinde bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

'KAVGA VARSA ALASINI EDERİZ'

Etkinlikteki konuşmasına, "Bugün bir kavga var. Bu kavgayı biz istemedik" sözleri ile başlayan HDP Hatay milletvekili adayı Barış Atay, sorunları kavga ile değil barış ile çözmek istediklerini belirterek şöyle devam etti: "Bize hayır dediler. Kavga ile değil dediysek korkaklığımızdan demedik. Kavga varsa alasını ederiz. Madem kavgaya çağırdılar evet kavga var bu kavga faşizme karşı hürriyet kavgamızdır.

Bu kavga öldürülen gençlerimizin, panzerlerin arkasında cansız bedenleri sürüklenen gençlerimizin kavgasıdır. Fabrikalarda yaşamını yitiren insanlarımızın kavgasını vereceğiz. Selam olsun direnen yoldaşlarımıza, selam olsun ketıldan tweet atan Selahattin yoldaşımıza. Selam olsun Çukurova'nın direnen yoldaşları, hep birlikte mücadele ederek gereken cevabı vereceğiz."

'TECRİDİ DAYATANLARIN ZİHNİYETİNİ YIKACAĞIZ

Halkı Kürtçe ve Türkçe selamladıktan sonra konuşmasına başlayan HDP Adana milletvekili adayı Tülay Hatimoğulları, 24 Haziran'da barajları yıka yıka geleceklerini söyledi.

Hatimoğulları "Demirtaş'a idamı gösterenlerin saltanatlarını yıka yıka geleceğiz. Sayın Öcalan'a tecridi dayatanların, Sur'da, Cizre'de katliamlarla cevap verenlerin zihniyetini yıka yıka geleceğiz. Sayın Demirtaş'ın dediği gibi tüm umutsuzlukları tek tek yıkarak umudu büyütüp mutlaka kazanacağız" şeklinde konuştu.

'BULUŞMALAR MİTİNGE MİTİNGLER SERHİLDANA DÖNÜŞÜR'

Alandaki kitleye ve coşkuya dikkat çeken HDP eşbaşkanı Buldan, bunun bir miting değil sadece bir buluşma olduğunu ifade eti. Buluşmalarının mitinge ve mitinglerinin de birer serhildana dönüştüğünü belirten Buldan, Ceyhan'ın kararını verdiğini ve 24 Haziran seçimlerinde AKP iktidarını geri dönüşü olmayacak bir yolculuğa göndermeye hazır olduğunu kaydetti.

Alanlardaki coşkunun 24 Haziran seçimlerinde sandıklara yansıyarak AKP ve Tayip Erdoğan'a büyük bir ders olacağını söyleyen Buldan, "Burayı muhtemelen izliyorlar. Recep tüm mitinglerimizin istihbaratını alıyormuş, onlar bizim cesaretimizden korkuyorlar. Bizim siyasetimizden korkuyorlar.

Bu ülkenin farklılıklarından korkuyorlar. Bilmiyorlar ki bu korkunun ecele faydası yoktur. Bundan kaynaklı özellikle Recep bey kabus görüyor. Geceleri rüyasında Selahattin Demirtaş'ı görüyor. Rüyasında Demirtaş'ı gördüğü için artık meydanlara çıktığında sadece ağzında Demirtaş oluyor. Her gün bir yalanla alanlara çıkıyor. Bu korku onlara yalan ve iftiradan başka bir şey getirmiyor" diye konuştu.

HİÇBİR GÜÇ KÜRDÜ YOK SAYAMAZ

Alanlarda milyonlarca Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın olduğunu söyleyen Buldan, sözlerine şöyle devam etti: "Onlar milletvekillerimizi rehin aldıklarını zannediyorlar. Ancak bilmiyorlar ki arkadaşlarımız cezaevinde bile bizle mücadele ediyor. Hiçbir güç zindandaki arkadaşlarımızın sesini kesmeye yetmez. Hiçbir güç Kürdü katletmeye, sesini kesmeye yetmez ve yok sayamaz.

Bugün meydanlarda idam siyaseti yapıyorlar. Selahattin Demirtaş'ın idamı ile ilgili siyaset yapıyorlar. Bu ülkede Seyit Rızaları, Deniz Geçmişleri idam ettiler, ancak güçleri Selahattin Demirtaş'a yetmeyecektir. Kürtler buna izin vermez. Kürtler ne Demirtaş'a ne de bir başkasının idamına izin vermeyecek. Allah'ın izni ile 24 Haziran'da tüm bu anlayışları sandıklara gömeceğiz."

AKP'NİN TEK AMACI HDP'Yİ BARAJ ALTINDA BIRAKMAK

HDP'nin güçlü bir şekilde parlamentoya gitmesi gerektiğini ifade eden Buldan, AKP hükümetinin HDP'yi baraj altında bırakmak için elinden gelen her şeyi yaptığını söyledi.

Türkiye halklarının HDP'siz bir parlamentonun nefessiz kalacağı anlayışı ile HDP'ye yaklaştığını ve desteklediğini kaydeden Buldan, "AKP hükümetinin 16 yıllık AKP iktidarı döneminde herkes bunların zulmünden, baskısından nasibini aldı. İşçiler, gençler, kadınlar herkes bunların yaklaşımlarından etkilendi. Tarım kenti olan buralarda insanlarımızı başka yerlerde çalışmaya zorladılar. Seçimden sonra Çukurova'nın verimli topraklarında kendi hakkınız ile kazanmanız için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

'12 GÜN KALDI MURADIMIZA ERECEĞİZ'

24 Haziran'da Erdoğan'a iyi bir ders vereceklerini belirten Buldan, "Dilimiz için kimliğimiz ve kültürümüz için onlara ders vereceğiz. Sur'da, Nusaybin'de, Roboski'de, Cizre'de yaşamını yitiren gençlerin ve çocukların annelerine söz verdik bunlardan hesap soracağız dedik. Bu ülke, tek adamdan büyüktür. Bu ülke AKP'ye muhtaç değildir.

Bu ülkede HDP ve Demirtaş var. HDP ve Demirtaş olduğu sürece kimse kaygıya kapılmasın. Sadece Kürtler değil bu ülkede yaşayan tüm halkların hesabını soracağız. Sadece 12 gün kaldı, sabreden derviş muradına ermiş biz de muradımıza ereceğiz. 24 Haziran'da hep birlikte halay çekeceğiz, horon tepeceğiz ve hep birlikte zılgıt çekeceğiz, buna inanıyoruz" dedi.

Konuşma ardından Buldan kitleyle beraber fotoğraf çekti. Kitle gecenin geç saatlerine kadar çalınan müzik eşliğinde dakikalarca halaya durdu.