İntikâm Birimlerinden Amed ve Van'da eylem

İntikâm Birimleri, Amed ve Van'da 27 Kasım Diriliş Bayramı ve Kasım ayı şehitleri anısına eylemler düzenledi.

İntikâm Birimleri tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Bütün Kürdistanlı ve Türkiyeli direniş şehitlerinin anısı ölümsüzdür. Bu temelde verdiğimiz söz, artık zaferi, ondan başka hiçbir olumsuzluğa şans vermeyen bir devrimci duruşu esas almaktadır. Kürdistan ve Ortadoğu halklarının öncü partisi PKK'den; Hakiler'den, Saralar'dan, Beritanlar'dan, Mazlumlar'dan devralınan özgürlük devrim ve sosyalizm bayrağı, Rojava'da dalgandırılarak halkların özgürlük umudu olmuştur. Tarihte büyük insanlık devrimleri ve toplumsal çıkışlar insanlığı kemiren hegemonik yapılara karşı halkların büyük ve haklı yürüyüşünü ve toplumsallığın sınıflı devletçi zorbalık karşısındaki iradi zaferini göstermiştir. Özgür yaşamın adı tüm halklarda PKK olmuştur."

EYLEMLER

İntikâm Birimleri, 15-16 Kasım'daki eylemleriyle ilgili şu bilgileri verdi:
Şehit Baran Dersim ve Şehit Sakine Cansız İntikâm Birimleri, 16 Kasım'da Amed'in Sur ilçesi İskenderpaşa Mahallesi'nde devriye gezen  düşman polislerine el yapımı çivili bombalarla eylem düzenlemiştir. Araç hasar almış, düşman kayıpları netleştirelememiştir. Birimlerimiz sağlam şekilde alandan çekilmiştir.
Şehit Baran Dersim İntîkam Birimlerimiz,15 Kasım akşam saatlerinde Van'ın İpekyolu ilçesinin Xaçort Mahallesi'nde düşman kontralarına karşı mahalle içerisinde el yapımı bombalarla eylem düzenlemiştir. Düşman yaralıları olduğu görülmüş, birimlerimiz kayıp vermeden eylem alanından çekilmiştir."