İşte sadece bir günde öldürülen çetelerin listesi

Efrin’e yönelik işgal saldırılarında yer alan ÖSO çeteleri 42 günde yüzlerce kayıp verdi. ANF’nin ulaştığı bir listeye göre, sadece 24 Şubat günü 47 çete öldürüldü.

Türk ordusu ve DAİŞ-Nusra devşirmesi ÖSO çetelerinin Efrin’e yönelik saldırıları 42 gündür devam ediyor. İşgalci ordu ve ÖSO, kayıplarını gizlemeye devam ediyor.

Dün Raco’da öldürülen ve yaralanan askerlerin hastane kayıtlarını yayınlamıştık. Sadece bir hastaneye kaldırılan ölü ve yaralı sayısı 40. Listede yer alan bazı askerlerin isimleri Türk devlet makamlarınca da açıklandı. ( https://firatnews.com/guncel/Iste-oelen-ve-yaralanan-40-askerin-isimleri-104095 )

Bugün de ÖSO kaynaklarından elde ettiğimiz listeyi yayınlıyoruz. Listeye göre 24 Şubat günü Efrin’in Şera ilçesinde 47 çete öldürüldü.

ANF’nin ÖSO içindeki bazı kaynaklardan aldığı bilgilere göre, saldırılarda yer alan çetelerin isim listeleri önceden hazırlanıp MİT’e veriliyor. Saldırılarda yer alan her çeteye aylık 200 dolar MİT tarafından ödeniyor. İsmi listelerde yer alan biri öldürüldüğünde, Türk devletinden 600 dolar para alınıyor. Söz konusu para grup sorumlularına veriliyor.

Aşağıda paylaştığımız liste sadece bir güne ait. Bu listede yer alan isimlerin cenaze fotoğraflarını basın-yayın ahlakımız gereği yayımlamıyoruz. Listenin tümü görünmüyor ancak sadece 47 isim tespit edilebiliyor. Söz konusu listede yer alan çeteler 24 Şubat günü Efrin’in Şera ilçesinde öldürülmüş.

Listede, çetelerin isimleri, doğum tarihleri, nereli oldukları ve ölüm tarihleri yazılıyor. Listede yer alan çetelerin çoğunun Halep ve İdlib çevresindeki köylerden olmaları dikkat çekiyor.