İzmir'de Adalet Nöbeti: Cezaevlerinde işkence var

İzmir'deki tutsak yakınları, "Cezaevlerinde işkence var. Sonuç alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Hasta ve infazı yakılan tutuklu yakınları, Adalet Bakanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, "Sesimizi duyun artık" dedi.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların yakınlarının sürdürdüğü Adalet Nöbeti, 80’inci gününde Buca Kırıklar F Tipi Cezaevi önünde devam etti. Nöbete katılanlar “Ji girtiyên nexweş re azadî (Hasta tutsaklara özgürlük)” ve "Zindanlara ses ver" yazılı önlükler giydi.

Cezaevi önünde konuşan tutsak yakını Sultan Yağmekan, çocuklarının cezaevinde işkenceye maruz kaldığını söyledi. Yağmekan, "Bulundukları odaları, dolaplarını karıştırmışlar. Koğuşların arasına adli tutukluları yerleştiriyorlar. Oğlum Fırat'ın ameliyat olması gerekiyor. Ama ameliyatı yapılmıyor. Bütün tutuklular aynı durumda" dedi.

83 yaşındaki hasta tutsak Mehmet Emin Özkan'ın durumuna da değinen Yağmekan, "Geçen gün yine hastaneye götürüp 'cezaevinde kalabilir' dediler. 83 yaşındaki insandan ne istiyorsunuz? Hasta tutuklular tedavi edilene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bütün dünyaya bu sesi duyuracağız. Tek bir anne kalsak bile mücadelemiz sürecek" diye konuştu.