ÖGİ: Biat etmeyen gazeteci cezaevine konuluyor

Özgür Gazeteciler İnisiyatifi, ETHA ve Özgür Gelecek gazetesine baskınları kınayarak, "Gazeteciler biat etmeyecek" dedi.

Özgür Gazeteciler İnisiyatifi (ÖGİ) ETHA ve Özgür Gelecek gazetesine dönük baskın ve gözaltılara ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

'GAZETECİLER GÜVENDE DEĞİL'

"Türkiye, dünyada en fazla gazetecinin cezaevinde olduğu ülke konumuna geldi" vurgusunun yapıldığı açıklamada, şöyle denildi:
"Gazeteciler artık bu ülkede kendilerini güvende hissetmiyor. Türkiye'de gazeteciler gazetecilik yaptığı için gözaltına alınıyor, tutuklanıyor ve cezalandırılıyor. Birçok gazeteci iltica etmek zorunda kaldı. Hedef haline getirilen gazeteciler saldırıya uğradı. OHAL bitti, ancak gazete, ajanslara yönelik baskı ve gazetecilere yönelik şiddet, gözaltı ve tutuklama hiç bitmedi. Birçok  haber kuruluşu ve haber ajansı sürekli devletin baskısına uğruyor. Ona rağmen habercilik yapmaya çalışıyorlar. Özgür basın üzerindeki baskıların son bulmasını istiyoruz. İktidara biat etmeyen, boyun eğmeyen ve her türlü baskıya rağmen halktan aldığı güçle ayakta duran özgür basın asla susmadı ve susmayacak."
Özgür Gazeteciler İnisiyatifi, gözaltına alınan tüm gazetecilerin bir an önce serbest bırakılmasını da istedi.