Önder: Gücümüzü haklılığımızdan alıyoruz

Manisa’da HDP’nin seçim mitinginde konuşan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, 24 Haziran seçimlerine giderken, “Gücümüzü haklılığımızdan alıyoruz” dedi.

Manisa’da seçim çalışmalarına Saruhan ilçesi ile devam eden HDP İl Örgütü ve milletvekili adayları Sırrı Sakık, Hasret Aslan ve Birgül Sağgöz’e HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de destek verdi. Halk buluşmalarında konuşan Sakık, mücadelelerinin adalet olduğunu belirterek, “Biz Türkiye’de adaleti inşa edeceğiz” dedi.

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise, Manisa’nın şanslı bir kent olduğunu belirtti. HDP olarak barajı yıkarak Türkiye’yi onurlandıracaklarını belirten Önder, “Her vilayetin seçim sonucu merakla bekleniyor. Ama Manisa’nın sonuçları bunların içinden en çok merakla beklenendir. Önümüzde az bir zaman kaldı. Biraz daha seferber olmak gerekiyor. İşitmeyen kulaklara kendimizi duyurmak, görmeyen gözlere kendimizi göstermek, kilitli gönüllere girmek, kendimizi anlatmak gerekiyor. Çünkü biz gücümüzü haklılığımızdan alıyoruz. Barış için, özgürlük için bu halk, yoldaşlarımız, dostlarımız çok ağır bedeller ödediler. Bizlerin bunlara borcumuzu ödememiz için bu iki haftayı el ele, gönül gönüle ve durmadan dinlenmeden geçirmemiz lazım. Manisa işi bitirmiş. Gerçekten Manisa bütün Ege’ye, bütün ülkeye örnek olacak bir coşku ve heyecanı taşıyor. Barışı ve demokratik zaferimizi kader yoldaşlarımıza ve çocuklarımıza armağan edeceğiz” diye konuştu.

AYDIN

Aydın’da da 24 Haziran baskın seçimlerine dair çalışmaları kapsamında Buharkent, Germencik ve Efeler ilçelerinde seçim kapsamında halk buluşmaları gerçekleştirildi. Efeler ilçesinin Umurlu mahallesinde iftar yemeğine milletvekili adayı Ferhat Tunç, Doğan Açığ, Semra Başaran ve Bahattin Yağarcık katıldı. Buluşmalarda konuşan Tunç, 24 Haziran’ın kritik olduğunu belirtirken, "Kritik sürecin anahtarı sizlerin, bizlerin, HDP'nin elindedir. Zulüm ve talan sistemine artık ‘Tamam’ diyeceğiz" dedi. Germencik’te ev ziyaretlerine katılan adaylardan Ayfer Demirel de her evden mutlaka oy alacağı sözü ile çıktığını beyan etti. Demirel, Barajları aşacaklarını belirterek halkı sandıklara sahip çıkmaya davet etti.