Öztürk: Burası Kürtlerin kalbidir

Amed’de Newroz’a katılan yüzbinlerin karşısında konuşan DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, “Demokrasinin yolu Amed’ten geçer, burası Kürtlerin kalbidir. Amed demokrasi meydanıdır” dedi.

Amed’de, Newroz Parkı’nda yapılan final Newrozu’na yüzbinlerce kişi katıldı.

Meydanda özellikle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük taleplerinin yükseliyor.

“Bijî Serok Apo” sloganının dinmediği meydanda gençler ve kadınların yoğunluğu dikkat çekiyor.

Amed Newrozu’nda sahne alan Grup İsyan Ateşi, şarkılarını depremlerde yaşamını yitirenler için söyledi.

Grup İsyan Ateşi solisti Melisa Yılmaz, “Biz Dehak’ın zulmüne karşı isyan ateşi olan Demirci Kawa, Amed zindanlarından yükselen alevlere bedenlerini halka, siper eden dört yürek, yine Amed zindanlarında halk ve devrim uğruna 90 işkencelerde direnen, ser verip sır vermeyen İbrahim Kaypakkaya’yız. Katledilişinin 50’nci yılında başta komünist önder İbrahim Kaypakkaya’yı ve onun şahsında halk uğruna canını feda eden nice yiğitlerimizi anıyor, bu çelik aldığı suyu unutmayacak” dedi.

HESAP SORACAĞIZ

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, yaşanan deprem felaketine değinerek, “Büyük bir depremler karşı karşıya kaldık. Birçok insanımız yaşamın yitirdi, binlerce insan yaralandı. Ancak bizler hesap soracağız. Bu iktidar mutlaka hesap verecek. Şehit Kemal Kurkut’u anıyor, hesabını soracağımızı bir kez daha buradan belirtiyorum. Halkımızın direnişiyle bunlardan hesap soracağız. Gidişleri yakındır. Kirli yüzleri ortaya çıktı. Gelinen nokta, iflasın göstergesidir. Ne yaparsanız yapın sonuç alamayacaksınız” şeklinde konuştu.

AMED KÜRTLERİN KALBİDİR

“Demokrasinin yolu Amed’ten geçer, burası Kürtlerin kalbidir. Amed demokrasi meydanıdır” vurgusunda bulunan Öztürk, şunları ekledi: “Bu halka karşı ciddi olacaklar. 5 Nisan 2015’ten beri Kürt halkı, Türkiye halkları ve Ortadoğu halkları için önemli bir şahsiyet olan Sayın Öcalan’a tecridi derinleştirdiler. Sayın Öcalan’ın sesi Ortadoğu’da özgürlüğün umudu oldu. Fikirleri özgürlüğün umudu oldu. Halkımız artık bu tecridi kabul etmeyecek. İki yıldır Sayın Öcalan’dan hiçbir haber alınamıyor. Sayın Öcalan’ın sesinden korkuyorlar. Türkiye halklarının geleceğini yok ediyorlar. 5 Nisan’dan bu yana savaşı devreye koydular. Güney Kürdistan’ı bombalıyorlar. Bunlar insanlık dışı bir iktidar. İşgal zihniyetiyle Kürtlerin statüsünü ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Kürt düşmanlığı yürütüyorlar.”

TARİHİ BİR SEÇİM GELİYOR

Öztürk, 14 Mayıs’ta öngörülen seçimlere de işaret ederek, “14 Mayıs seçimleri büyük önem taşıyor, tarihi bir seçim geliyor. Bu faşist ve çürümüş sisteme seçimlerde hesap soracağız. O günler geçti. Bu da sözümüz olsun, bu zihniyetin sonu geldi” ifadelerini kullandı.  

Hasta tutukluların ölüme terk edildiğini sözlerine ekleyen Öztürk, “Hayrilerin, Saraların mücadelesini sürdürenler, mücadeleden vazgeçmeyecek. Bu baskılarla sonuç alamazsınız. Buradan tüm tutsakları bir kez daha selamlıyoruz” dedi.