Şehba'da şehitler için görkemli tören

YAT savaşçısı Şehit Berfîn Bîlal (Rojeng Rifet) ve Minbic Askeri Meclisi savaşçıları Ebdulmenan Seydo (Ebû Seyf) ve Mistefa Mihemed’in (Seyfedîn) cenazeleri Çağın Direnişi Şehitleri Şehitliği’nde görkemli bir törenle toprağa verildi.

QSD’ye bağlı Anti Terör Birlikleri (YAT) savaşçısı Berfîn Bîlal (Rojeng Rifet), 15 Mart’ta Başûrê Kurdistan’da meydana gelen helikopter kazası sonucu, Minbic Askeri Meclisi savaşçıları Ebdulmenan Seydo (Ebû Seyf) ve Mistefa Mihemed (Seyfedîn) ise, 22 Mart’ta Minbic’teki Tişrîn Barajı’nda askeri görevlerini yerine getirirken şehit oldu.

3 şehidin cenazesi teslim alan Efrîn ve Şehbalı binlerce yurttaş, yüzlerce araçtan oluşan bir konvoyla Ehris ilçesindeki Çağın Direnişi Şehitleri Şehitliği’ne doğru yola çıktı. Şehitlikte bir tören düzenlendi.

Törende konuşan Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Mistefa Hesen, şehit ailelerine başsağlığı diledi.

Newroz gecesi Cindirêsê’de gerçekleştirilen katliama dikkat çeken Hesen, “Cindirêsê’de başlayan serhildan Kürtlerin etnik soykırıma karşı direniş hattını esas aldığını gösteriyor. İşgalcilerin ve çetelerin karanlık güçlere karşı olan Newroz ateşini söndürmesine izin vermiyorlar” dedi.

YPJ komutanlarından Rohilat Efrîn, şehitlerin ısrarı intikam ve işgal altındaki bölgelerin kurtarılması ısrarlarını arttırdığını kaydetti.

‘İŞGAL ALTINDAKİ TÜM BÖLGELERİ KURTARACAĞIZ’

Rohilat Efrîn, işgalci Türk devletinin cumhurbaşkanının bölgeye yönelik tehditlerine dikkat çekerek, “İşgalci Türk devleti, Osmanlı İmpartorluğu’nu geri getirme planlarını bölge halkının aleyine sürdürmeye devam ediyor. İki gün önce bölgeyi yine tehdit ettiler. Bizde ona bu planların direnişçi halkın ruhuyla boşa çıkacağını söylüyoruz ve işgal altındaki tüm bölgeleri kurtaracağız” dedi.

Törende konuşan Elbû Xemîs aşiretinin kanaat önderi Elî El Xemîsî, Cindirêsê ilçesinde işgalcilere yönelik başlayan serhildana sahip çıkılması çağrısı yaptı.
Ardından Demokratik Toplum Eğitim ve Öğretim Komitesi Üyesi Rûken Ehmed, 3 şehidin kimlik bilgilerini okuyarak ailelerine teslim etti.

Törenin sonunda 3 şehidin cenazesi Çağın Direnişi Şehitleri Şehitliği’nde toprağa verildi.