Şehit ilan edilen YPJ savaşçısı Ahin Mehmud yaşıyor

YPJ Genel Komutanlığı daha önce “şehit” ilan edilen Arin Mirkan (Ahim Mehmud) isimli savaşçının yaşadığını duyurdu.

YPJ Genel Komutanlığı yaptığı yazılı açıklamada, zor koşullar nedeniyle bir süre bağlantı kuramadıkları savaşçıyı “şehit” ilan ettiklerini hatırlattı. Ancak savaşçının yaşadığının ortaya çıktığını belirten YPJ, bu durumdan dolayı Mirkan’ın ailesi ve halktan özür diledi.

Açıklama şöyle: “Çağın Direnişi 62’inci gününde girmiştir. Çağın Direnişi ikinci aşamasında Newroz ruhuyla, şehitlerimizin yarattığı yiğitlik ve kahramanlık hakikatiyle devam etmektedir. Türk devleti, DAIŞ ve El Nusra işgalciliğine karşı savaş; gerilla savaşı şeklinde aralıksız sürmektedir. Çağın Direnişi ve Kuzey Suriye devriminin tüm şehitlerinin hakikatiyle işgalciliğe karşı özgür ve eşit yaşam mücadelemiz tereddütsüz devam edecektir.

Daha önce 18 Şubat 2018 tarihinde Arin Mirkan, diğer adıyla Ahin Mehmud yoldaşın Raco cephesinde yaşanan çatışmada şehadete ulaştığını ilan etmiştik. Ancak yoldaşımız Arin Mirkan şehit olmamıştır. Zor koşullar nedeniyle bir süre bağlantımız kopmuş ve ardından şehadetini ilan etmiştik. Ancak şehadet ilanından uzun bir süre geçtikten sonra arkadaşımızın şehit olmadığı ortaya çıkmıştır. Heval Arin birliklerimizde çalışmalarına ve mücadelesine devam etmektedir. Bu durumdan dolayı heval Arin Mirkan’ın ailesinden ve halkımızdan özür diliyoruz.

Bir kez daha işgalci güçlere ve halkların devrimine saldıranlara karşı mücadelemizi sürdüreceğimizi, özgür ve eşit bir yaşam inşasına dek halkımızı savunacağımızı belirtiyoruz.”