Şenyaşarların Adalet Nöbeti 68’inci gününde

Emine Şenyaşar, Adalet Nöbeti’ni 68’inci gününde Adalet Bakanlığı’nın önünde demir parmaklıklara “5 yıldır sadece adalet istiyoruz” yazılı pankart ile sürdürdü.

ADALET NÖBETİ

AKP eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından 14 Haziran 2018 tarihinde eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar’ın saldırıda yaralı kurtulan oğlu ve aynı zamanda Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Riha Milletvekili Ferit Şenyaşar ile Ankara’ya taşıdıkları Adalet Nöbeti, 68’inci gününde. Şenyaşar ailesi Bakanlığın dış demirlerine “5 yıldır sadece adalet istiyoruz” yazılı bir pankart asarken Emine Şenyaşar, “Bir bakanlıkta adaletsizlik varsa o kurumda sessiz kalan herkes suçludur. Üstünlerin hukukuna karşı Adalet Nöbetimiz 68’inci gününde devam ediyor. Şenyaşar ailesi için adalet herkes için adalet” yazılı döviz taşıdı. Şenyaşar adalet nöbetine devam ederken, Liberal Parti, Vicdan Vakfı, Bav-Der, Ankara KHK Platformu, Hak İnisiyatifi Derneği dayanışma ziyaretinde bulundu. 

Liberal Parti Genel Başkanı Zübeyir Gülabi, “Maalesef halen bir adalete ulaşılamadı. Bugün annesi 68’inci günde adalet nöbeti tutuyor. Nerede? Demir parmaklıkların arkasındaki adalet Bakanlığı önünde. Bir an önce hukukun üstünlüğüne ve hukuk kurallarına dönülmesini talep ediyoruz” diyerek Emine Şenyaşar’ın mücadelesine destek olacaklarını aktardı.

Emine Şenyaşar iftarını açtıktan sonra oğlu Ferit Şenyaşar ile Meclis’e geçti.