Şırnak’ta hayatını kaybeden 2 gerillanın kimlikleri açıklandı

HPG Basın İrtibat Merkezi, 1 Haziran günü Şırnak’ta hayatını kaybeden 2 gerillanın kimliklerini açıkladı.

HPG sitesinde yer alan açıklamada, Deniz Herekol ve Rojhat Nusaybin adlı gerillalara ilişkin şu bilgiler yer aldı:

‘’1 Haziran 2018 günü Şırnak’ın Besta alanına bağlı Tenurê tepesinde göreve giden 2 gerillamız ile İrfan Ertem ve Osman Ertem isimli milislerimiz işgalci TC güçlerinin gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucu şehit düşmüşlerdir.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Deniz Herekol
Adı Soyadı: Mehmet Selim Külter
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Xezal - Ömer
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Haziran 2018 / Şırnak

Kod Adı: Rojhat Nusaybin
Adı Soyadı: Abdulkerim Ercik
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Harika - Abdullatif
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Haziran 2018 / Şırnak

Rojhat Nusaybin arkadaşımız, Mardin Nusaybin’de dünyaya gelmiştir. 2015 yılında işgalci AKP-MHP iktidarının Kürt halkına yönelik saldırılarını arttırdığı bir dönemde gerilla saflarına katılan Rojhat arkadaşımız, yetiştiği yurtseverlik ortamının en sade duyguları ile mücadele içerisinde yer almış ve büyük bir özveri ile katılım göstermiştir. Halkımızın özgürlüğü için mücadele eden bir yaşam tarzını kendine esas almış ve düşmanın halkımıza dayattığı kölelik ve soykırım politikalarını hiçbir zaman kabul etmemiştir. Bu bilinçle yürüdüğü özgürlük saflarında savaşın en kızgın anlarında bile en küçük bir tereddüttü bile yaşamamış ve son ana kadar da aktif bir şekilde mücadeleye katılmıştır.

Deniz Herekol arkadaşımız, Şırnak’ta dünyaya gelmiş ve Botan’ın yurtsever ve bozulmamış Kürt karakterini edinmiştir. Düşman gerçeğini yakından tanımış ve erken yaşlarda mücadeleye ilgi duymuştur. Halkımız üzerinde gelişen faşist uygulamalara karşı sessiz kalmayarak mücadele saflarına katılan Deniz arkadaşımız, gerilla saflarına geldiği andan itibaren güçlü bir savaşçı olmanın çabası içerisinde olmuştur. Şehir direnişlerinde de yer alan ve destansı kahramanlıkların yaratıldığı bu direnişler içerisinde yaralanan Deniz arkadaşımız, Komutan Agitlerin kahramanlık destanlarına şahit olan Botan’da gerillacılık yaptığı süre içerinde düşmana karşı verilen savaşta en aktif katılan arkadaşlarımızdan biri olmuştur.

Şehit düşen İrfan Ertem ve Osman Ertem isimli milislerimiz, Botan yurtseverliğinin birer sembolü olmuşlardır. Faşist AKP-MHP iktidarının halkımız üzerinde gerçekleştirdiği baskılar ile halkımızı korkutarak sindirmeye çalıştığı bu dönemlerde, her iki milisimizde düşmana boyun eğmemiş ve hiçbir zaman da özgürlük mücadelesinden kopmamışlardır. Düşmanın halkımıza dayattığı teslimiyete karşı direniş saflarına kendi imkanları ile canı gönülden destek vermiş olan milislerimiz baskıların arttığı bir dönemde her bir Kürt insanının nasıl bir duruşa sahip olunması gerektiğini herkese göstermişlerdir.

Yaşadığımız acı kayıplardan dolayı, başta şehit arkadaşlarımız ve şehit milislerimizin değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyor ve halkımızın özgürlüğünü gerçekleştirene kadar da özgürlük savaşımızı sonuna kadar sürdüreceğimizin sözünü bir kere daha yineliyoruz.''