Üç kentte Adalet Nöbeti eylemleri

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununa demokratik çözüm için birçok kentte başlatılan Adalet Nöbeti eylemleri devam ediyor.

AMED

Amed’de Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Rêzan (Bağlar) İlçe Örgütü binasında yütülen Adalet Nöbeti eylemi 90’ıncı gününde devam etti. Eylem boyunca “Bijî berxwedana zindanan” ve “Hak, hukuk, adalet” sloganları atıldı. Tutsak yakınları ve anneler, sık sık direniş şarkıları ile kararlılıklarını vurguladı.

ÊLIH

Êlih’teki Adalet Nöbeti 31’inci gününde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Örgütü binasında yürütülmeye devam etti. Yeni eylem gününde Adalet Nöbeti’ni Özgür Kadın Hareketi (TJA) ile Êlih Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri ziyaret etti. Kentteki siyasi parti temsilcileri de ziyaretçiler arasında yer alırken sık sık  "Jin, jiyan, azadî”, “Bijî berxwedana zindanan”, “Bê Serok jiyan nabe” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. 

MÊRDÎN

Mêrdîn’de tutsak yakınları ile Barış Anneleri’nin Adalet Nöbeti, yeni eylem gününde de Kürtçe eğitimlerle devam etti. Eylemde Sık sık “Bijî berxwedana zindanan” sloganı atılırken, Meclis’te kabul edilen son yargı paketi üzerine tartışmalar yürütülmesi dikkat çekti.

Tutsak yakınları ve Barış Anneleri yargı paketi ile hukukun tamamen ortadan kaldırıldığını belirtirken, AKP-MHP’nin önümüzdeki günlerde “Kürt düşmanlığı” politikasını sürdüreceğine dikkat çekti.