Üç kentte eş zamanlı olarak Davutoğlu’na çağrı yapılacak

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bildiklerini açıklaması için Amed, Ankara ve İstanbul’da Pazartesi günü eş zamanlı açıklama yapılacak.

Suruç Aileleri İnisiyatifi, 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği ile 5 Haziran Amed Aileleri İnisiyatifi, eş zamanlı eylem yaparak Davutoğlu’ndan bildiklerini açıklamasını isteyeceklerini bildirdi.

Davutoğlu’nun yaptığı bir açıklamada “Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz… Gelin hafızanızı bir yoklayın. İleride bir gün Türkiye Cumhuriyeti tarihi yazıldığı zaman en kritik dönemlerden, aylardan biri 7 Haziran-1 Kasım arasındaki dönem olarak yazılacaktır” ifadelerini kullanmış, ancak detay vermemişti.

Bu sözlerin ardından Suruç Aileleri İnisiyatifi, 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği ile 5 Haziran Amed Aileleri İnisiyatifi, Pazartesi günü ortak açıklama yapacaklarını bildirdi.

Eş zamanlı eylemlerin adresi olarak Amed, Ankara ve İstanbul belirlendi. Üç organizasyon, sosyal medya haspalarında şu duyuruyu yaptı:

“7 Haziran-1 Kasım arasında birlikte öldük şimdi birlikte hesap soruyoruz. #DavutoğluAçıkla: Biz neden öldük? Katillerimiz kim ya da kimler? Üç ilde eş zamanlı yapacağımız basın toplantılarına katillerden alacağı olan herkesi davet ediyoruz!”

Üç kurum, Davutoğlu’nun belirttiği tarihler arsındaki katliamlarda yakınlarını kaybedenler ve yaralananlar olarak 26 Ağustos’ta eş zamanlı basın toplantıları düzenleyeceklerini bildirdi.

Açıklamaların saat 13.00’te Amed İnsan Hakları Derneği ve İstanbul İnsan Hakları Derneği’nde, 12.30’da Ankara 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği’nde yapılacağı bildirildi.