Abdullah Öcalan ile görüşme talebi yinelendi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın avukatları, müvekkilleriyle görüşme için Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve İmralı Cezaevi Müdürlüğü'ne başvuruda bulundu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın avukatları Mazlum Dinç, Newroz Uysal, Cengiz Yürekli ve İbrahim Bilmez, müvekkilleri ile görüşmek için yeni başvurularda bulundu.

Görüşme talepleri Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ile İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’ne iletildi.

Abdullah Öcalan’ın avukatları aynı taleple haftada iki kez ilgili kurumlara başvuruda bulunuyor. Talepler sistematik bir şekilde cevapsız kalıyor. Bazen aylar sonra, müvekkillerine görüş yasağı konulduğu belirtilerek, bir gerekçe sunuluyor.

Abdullah Öcalan hakkında 18 Ağustos 2021’de İmralı Disiplin Kurulu Başkanlığı tarafından 3 aylık aile görüş yasağı verilmişti.

Aile görüş yasağı teorik olarak 18 Kasım 2021’de son bulmasına rağmen görüşme başvuruları yanıtsız kalmaya devam etti.

Avukatlar 28 Mart’ta bir kez daha Bursa İnfaz Hakimliği’ne başvuruda bulunarak, aile ziyaretleri önündeki hukuka aykırı tüm engellerin kaldırılması ve aile görüşünün yapılmasını istedi.

29 Mart’ta başvuruya yanıt veren hakimlik, talebi reddederek, Abdullah Öcalan hakkında yeniden verilmiş bir disiplin cezasının olduğunu, bu nedenle görüşmenin olamayacağını bildirdi.

Ret kararında, “3 Şubat 2022 tarihinde disiplin cezası olarak 3 ay aile ziyaretinden yoksun bırakma cezası verildiği ve 21 Şubat’ta kesinleştiği” ifade edildi.

Abdullah Öcalan’a 12 Ekim 2021’de 6 aylık avukat görüş yasağı da verilmişti. Bu yasak 22 Nisan’da son bulurken, avukatların görüşme talepleri yanıtsız kalmaya devam etti. Son olarak 29 Nisan’da avukatlar Bursa İnfaz Hakimliği’ne başvuruda engellemenin nedenini sordu.

Hakimlik aynı gün avukatların başvurusunu reddederek, 13 Nisan günü 6 aylık avukat görüş yasağı gösterildiğini bildirdi. Yasağın gerekçesi hakkında avukatlara herhangi bir bilgi verilmedi. Avukatlar 6 Mayıs günü Bursa İnfaz Hakimliği’ne başvuru yaparak yasağa itiraz etti.