Abdullah: Hecin’i özgürleştirme operasyonu sürüyor

Cizre Fırtınası Hamlesi Sözcüsü Lilwa Abdullah, Hecin’i özgürleştirme operasyonunun devam ettiğini, savaşçıların binlerce sivili kurtardığını söyledi.

Cizre Fırtınası Hamlesi Sözcüsü Lilwa Abdullah, QSD’nin Derazor’da DAİŞ çetelerine karşı yürüttüğü hamledeki gelişmelere ilişkin ANHA’ya konuştu.

'TÜM YÖNTEMLERE RAĞMEN HAMLE SÜRÜYOR'

Abdullah, “QSD’nin Fırat’ın doğusunda, özellikle de Hecin bölgesinde yürüttüğü Cizre Fırtınası Hamlesi, tüm hızıyla devam ediyor. Bombalı araçlarla saldırı, mayınlama, sivillerin kalkan olarak kullanılması gibi QSD’nin engellenmesi için kullanılan tüm yöntemlere rağmen, hamle devam ediyor” dedi.

QSD savaşçılarının Hecin beldesinin 3 tarafından da ilerlediğini söyleyen Abdullah, QSD savaşçıları ile DAİŞ çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı bilgisini verdi.

'ÇOĞU KADIN VE ÇOCUK BİNLERCE SİVİL KURTARILDI'

DAİŞ çetelerinin tüm girişimlerine rağmen QSD savaşçılarının sivilleri savaş alanından ve DAİŞ çetelerinin elinden kurtarmak adına koridorlar açtığını kaydeden Abdullah, savaşçıların çoğu kadın ve çocuk binlerce sivili kurtardığını vurguladı.

'TÜM BÖLGENİN KURTARILDIĞINI İLAN EDECEĞİZ'

Diğer askeri hamleler de olduğu gibi Hecin’i kurtarmak için devam eden hamlenin de süre istediğini kaydeden Abdullah, beldede kalan çetelerin DAİŞ’in en tehlikeli çeteleri olduğunu belirterek, “Bu yüzden beldenin kurtarılışı için biraz daha zaman gerekli. İlerleyen zamanlarda tüm bölgenin kurtarıldığını ilan edeceğiz” diye ekledi.

'İDDİALAR YALAN'

Cizre Fırtınası Hamlesi Sözcüsü Lilwa Abdullah, bazı medya organlarındaki iddialara da dikkat çekerek, "QSD üzerine yapılan iddiaların tümü yalandır. Hamlemizin yavaş ilerlemesindeki sebep, sivillerin can güvenliği ve onlara bir zarar gelmemesi için olan hassasiyetimizdendir" diye konuştu.