Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Acar'ın cenazesinin getirildiği Kozluk'a giriş yasağı!

AKP rejimi, Öcalan'a yönelik tecridini protesto etmek için bedenini ateşe veren Ümit Acar’ın cenazesinin getirildiği Kozluk’u ablukaya aldı. HDP'li vekillerin cenaze törenine katılması da engellendi.

Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Almanya ziyaretini ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a tecridi protesto etmek için 27 Eylül’de Ingolstadt kentinde bedenini ateşe verdikten sonra yaşamını yitiren Ümit Acar’ın (26) cenazesi, nüfusa kayıtlı olduğu Batman’ın Kozluk ilçesine getirildi. HDP ilçe binası polis ve zırhlı araçlar tarafından ablukaya alındı, giriş-çıkışlar engellendi. 

VALİLİKTEN ‘İLGİSİZ KİŞİ’ KARARI

Batman Valiliği de, ilçede “ilgisiz şahısların dolaşması, toplanması ve araçla ilçeye girişini” 1-8 Ekim tarihleri arasında 'yasakladığını' duyurdu. 

TÖRENE KATILIM ENGELLENDİ

Ümit Acar’ın cenaze töreni nedeniyle Batman’dan Kozluk merkezine kadar Türk asker ve polisleri tarafından toplam 5 arama noktası kurulurken, burada durdurulan araçlar arandı. Ablukaya alınan HDP binası önünde bulunan ve aralarında HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran, HDP Batman il eş başkanları Berivan Helen Işık ve Nizamettin Toğuç ile Barış Annelerinin bulunduğu grubun törene katılmasına 'izin' verilmedi. Polis, engellemeye Batman Valiliğinin, “ilgisiz şahıs” kararını gerekçe gösterdi. Kozluk girişinde yapılan aramalarda ise Kozluklu olmayanlara “bugün sıkıntılı gün, işinizi bitirin, geri gidin” denilerek baskı uygulandı.

Milletvekili Başaran ve parti yöneticilerinin HDP Kozluk ilçe binası önündeki bekleyişi sürerken, Ümit Acar’ın cenazesi, ailesi tarafından Değirmendere Mahallesi'nde bulunan İslam Bey Mezarlığı’nda toprağa verildi. Avrupa’dan gelen Acar Ailesi'nin damadının da mezarlığa alınmadığı öğrenildi.