Adalet Nöbeti eylemcileri Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü istedi

Birçok kentte devam eden Adalet Nöbeti eylemlerinde bir kez daha Kürt sorununun çözümü ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü talepleri yükseldi.

Adalet Nöbeti eylemleri Wan, İstanbul ve İzmir’de devam etti. Nöbet eylemcileri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve siyasi tutsakların serbest bırakılmasını istedi.

WAN

Wan'da Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti eylemi, 3. ayını geride bıraktı. Eylem, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Örgütü binasında devam ederken, çok sayıda kişi katılım gösterdi. Barış Anneleri Meclisi üyeleri ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Rêya Armûşê (İpekyolu) İlçe Örgütü'nden isimlerin de katıldığı eylemde, "Bijî Serok Apo", "Jin, jiyan, azadî” ve "Bijî berxwedana zindanan" sloganları atıldı.

Barış Annesi Asya Özlü, barış ve demokrasinin tek talepleri olduğunu belirterek, "Bu topraklara barış ve özgürlük gelsin” ifadelerini kullandı. Barış Annesi Fatma Aslan ise iktidara yönelik tepkisini, "Adım atmak için ne bekliyorsunuz. Çocuklarımızın yaşamını yitirmesini mi bekliyorsunuz?” sözleriyle dile getirdi.

İSTANBUL

İstanbul'da Marmara Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) tarafından öncülük edilen Adalet Nöbeti 85. gününde Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sultanbeyli İlçe binasında devam etti. Nöbet eyleminin yapıldığı salonda, "Adalet için tecridi kıralım, toplumsal barış için zindanlara ses olalım" pankartı asılırken, katılımcılar, "Tecrîd sûcê mirovahiyê ye" yazılı beyaz önlük giydi.

Adalet Nöbetine destek ziyaretinde bulunan DEM Parti Çekmeköy ve Maltepe ilçe yöneticileri ile Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAYDER) yöneticileri de talepleri desteklediklerini ifade ettiler. Adalet Nöbetini devralan Çekmeköy ve Maltepe ilçe örgütleri, kararlılıkla devam ettireceklerini belirttiler.

İZMİR

İzmir'de Tutuklu ve Hükümlü Yakınlarıyla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EGE TUHAYDER) ve Tevgera Jinên Azad (TJA) tarafından başlatılan Adalet Nöbeti ise 34. gününde devam ediyor. DEM Parti Konak ve Menemen ilçe örgütlerinde devam eden nöbet eylemlerine çok sayıda tutsak yakını katıldı. Sık sık “Jin jiyan azadî”, “Bijî berxwedana zindanan” sloganları atılırken, tutsak yakınları Adalet Bakanlığı'na seslenerek hasta tutsakların serbest bırakılmasını talep ettiler.

Adalet Nöbeti sürecinde konuşan tutsak yakını Hanife Gümüş, Adalet Bakanlığı'na çağrıda bulunarak, "Hasta tutsaklar bırakılmalı” dedi ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla tüm kadınlara çağrıda bulundu. Hanife Gümüş, "Türk, Kürt, Arap, Çerkes, Ermeni, Yahudi kim olursa olsun, yöresel kıyafetleriyle 8 Mart’a gelsinler. Tüm annelerin, tüm kadınların 8 Mart’ını kutluyorum. Cezaevindeki kadınların, annelerin 8 Mart’ını kutluyorum” şeklinde konuştu.