Adalet Nöbeti eylemcileri: Yarın Amara'da olacağız

Adalet Nöbeti eylemcileri, Kürt Halk Önderi'nin yaş günü dolayısıyla yarın Amara’da olacağını açıkladı. Eylemciler, Wan'daki darbeye de tepki gösterdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununa çözüm için birçok kentte başlatılan Adalet Nöbetleri devam ediyor.

MÊRDÎN

Mêrdîn’de, DBP il binasında sürdürülen Adalet Nöbeti eylemi 87’nci gününde devam etti. Barış Anneleri ve tutsak yakınları tarafından sürdürülen eylem, çok sayıda kişi tarafından ziyaret edildi. Nöbetteki katılımcıların gündemi ise Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 75’inci yaş günü dolayısıyla yarın Amara’ya gerçekleştirilecek yürüyüş ve 31 Mart’ta Wan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı seçilen Abdullah Zeydan’ın mazbatasının gasp edilmesi oldu. Nöbette, sık sık “Bijî berxwedana zindanan” ve Bijî berxwedana Wanê” sloganları atıldı.
Nöbette konuşan Barış Annesi Besna Günay, cezaevleri ve Wan’daki direnişlere dikkat çekerek, "Kürt halkının iradesini, kendisini yok saymak isteyenler bilsin ki; biz varız, var olacağız. Ne tutuklanmaktan, ne öldürülmekten ne de başka bir şeyden korkmuyoruz. Van halkının yanında olmaya devam edeceğiz” diye belirtti. Yarın Abdullah Öcalan’ın doğum günü olduğunu hatırlatan Besna Günay, Amara’da olacaklarını aktardı. Besna Günay, şöyle devam etti: “Başkanımızın doğum gününü kutlayacağız. Başkanımız bu halkın sorunlarının çözümü için, bu halkın kurtuluşu için var olan bir başkandır. Yarın herkesin Amara’da olması gerekiyor. Yönümüzü Amara’ya çevirelim. Bu savaşın durması için Amara’da buluşalım.”

AMED

Amed’de Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti, 121'inci günde devam etti. Rêzan (Bağlar) ilçesinde bulunan Demokratik Bölgeler Parti (DBP) il binasında süren nöbete katılan tutsak yakınları, “Tecrit insanlık suçudur”  yazılı önlükler giydi.

Abdullah Öcalan’ın yaş günü olan 4 Nisan'a dikkat çeken tutsak yakınları, yarın Amara’da olacaklarını belirterek, yürüyüş ve kutlamaya katılım çağrısında bulundu. Eylemde Wan'daki AKP darbesine tepki gösterildi.

ÊLIH

Êlih’te DBP il binasında başlatılan Adalet Nöbeti 62’nci gününe girdi. Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde süren nöbet eylemini, Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad -TJA) aktivistleri, DBP, DEM Parti il yöneticileri ile Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri ziyaret etti. Wan'da yaşanan irade gasbına tepki gösterilerek, mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı.

İSTANBUL

Marmara Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sultangazi ilçe binasında 115’inci gününde sürdü. Nöbet eylemini DEM Parti Beyoğlu ilçe yöneticileri, Anadolu Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (ANYAKAYDER) yöneticileri ile çok sayıda kişi ziyaret etti.

Eyleme katılanlar, "Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanana dek her alanda mücadele edeceğiz" dedi.