Adalet Nöbeti eylemleri devam ediyor

Adalet Nöbeti eylemlerinde tutsak yakınları Ramazan Bayramı öncesinde bir kez daha Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve tüm siyasi tutsakların özgürlüğünü talep etti.

İzmir'de Ege Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (EGE TUHAYDER) ve Tevgera Jinên Azad (TJA) öncülüğünde sürdürülen Adalet Nöbeti, DEM Parti Çimentepe Temsilciliği'nde devam etti. 

Eylemde, Kürtçe ve Türkçe sloganlarla adalet talebi dile getirildi. Nöbette katılımcılar, tecritin insanlığa karşı suç olduğunu vurguladılar ve hasta tutsakların serbest bırakılmasını istediler.

Burdur Cezaevi'nde tutulan Nezir Gümüş'ün annesi Hanife Gümüş, devletin Kürtlere yönelik zulmünü artırdığına dikkat çekerek, adalet talebini yükseltme sözü verdi. Hanife Gümüş, tutsakların talepleri karşılanana kadar mücadelenin süreceğini belirtti.

İstanbul'da da MATUHAY-DER öncülüğünde DEM Parti Sultangazi İlçe Örgütü binasında gerçekleştirilen Adalet Nöbeti'nde, eylemciler tecritin kırılması ve toplumsal barış için ses olma çağrısında bulundular. Tutsak yakını Fince Akman, Ramazan Bayramı'nı buruk karşıladıklarını ve çocuklarının cezaevlerinde olacağını hatırlatarak, bayramların sevdiklerinden ayrı geçirdikleri acı günler olduğunu dile getirdi.

Bayramda tutsakların aileleriyle olması dileğiyle sözlerine devam eden tutsak yakını Fatma Yeni, Kürtlerin bayram yaşayamadığını ve demokratik bir Türkiye talep ettiklerini ifade etti. Fatma Yeni, cezaevlerindeki tecridin son bulması ve daha özgür, eşit bayramlar geçirebilmek için mücadele ettiklerini belirterek, tutsak yakınlarının haber alamadığı bu süreçte daha fazla dayanışma çağrısı yaptı.