Adalet Nöbeti eylemlerinde 4 Nisan kutlaması

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle devam eden Adalet Nöbeti’nin eylemcileri, Abdullah Öcalan'ın 75’inci yaş gününü kutladı.

Adalet Nöbeti, Kürt sorununa çözüm ve Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü talebiyle birçok kentte devam ediyor.

WAN

Wan'da, Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti, 122’nci gününde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Wan İl Örgütü binasında sürdü. Çok sayıda kişinin katıldığı nöbette, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü kutlamaları yapıldı.

AMED

Amed'de, Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti 122'nci gününde devam etti. Demokratik Bölgeler Parti (DBP) İl Örgütü binasında süren nöbete katılanlar, “Tecrit insanlık suçudur” önlükleri giydi. Amed’deki nöbet eyleminde de Abdullah Öcalan’ın yaş günü kutlandı. 

MÊRDÎN

Mêrdîn’de de, Adalet Nöbeti 88’inci gününde DBP il binasında sürdü. Barış Anneleri ve tutuklu yakınlarının katıldığı nöbette, Abdullah Öcalan’ın doğum günü kutlandı. Eylemciler, Wan halkının direnişini selamladı ve sloganlarla taleplerini dile getirdi.