Adalet Nöbeti eylemleri sürüyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununa çözüm talebiyle başlatılan Adalet Nöbeti birçok kentte devam ediyor.

Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununa  çözüm şiarıyla tutsak yakınlarının başlattığı Adalet Nöbeti  89'ncu gününde.  Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Rezan (Bağlar) ilçe binasında süren eylemde Adalet Nöbeti eylemcileri “Tecrit insanlık suçudur” yazılı önlük giydi.

Nöbet boyunca sık sık Kürtçe şarkılar söylenerek, “Bijî berxwedana zindanan” sloganı attı.

 

ÊLIH 

TUAY-DER öncülüğünde Êlih’te başlatılan Adalet Nöbeti 31’inci gününde DBP İl Örgütü binasında sürdü. TJA, Êlih Belediyesi Eşbaşkan Adayı Gülistan Sönük,  Êlih Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri nöbeti ziyaret etti.

Kentteki siyasi partilerin de ziyaret ettiği nöbette sık sık  “Jin jiyan azadî”, “Bijî berxwedana zîndanan”, “Bê serok jiyan nabe” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı.  Nöbete katılanlar tecridin kırılması için mücadele ağını genişletme çağrısında bulundu. Nöbet söylenen şarkılar ve atılan sloganlar eşliğinde sona erdi.

 

MERSİN 

Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER) tarafından başlatılan Adalet Nöbeti, 90’ıncı gününde. TJA ve DEM Parti Mersin Kadın Meclisi, nöbeti ziyaret etti. Halk Şevket Sümer Mahallesi’nden Çukurova TUAY-DER binasına kadar “jin, jiyan, azadî” sloganıyla yürüdü. Barış Anneleri öncülüğünde sürdürülen nöbete katılım sağlanmasının ardından annelere beyaz tülbent ve karanfil verildi. 

 

Nöbette konuşan DEM Parti Mersin İl Eşbaşkanı Bedriye Kuş, Barış Anneleri’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı. DEM Parti Akdeniz Belediyesi Eşbaşkan Adayı Nuriye Arslan, kadınların zulüm ve haksızlık karşısında ön saflarda değerli bir mücadele yürüttüğünü söyledi.  Nuriye Arslan, “8 Mart haftasındayız. Bütün dünya kadınlarının günün kutluyoruz” dedi. 

Barış Anneleri Meclisi üyesi Emine Eren de,  “Önderliğimiz üzerindeki fiziki tecrit kalkmadığı sürece mücadelemizi sürdürecek” diye konuştu.

 

WAN

Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER)  öncülüğünde tutsak yakınları tarafından başlatılan Adalet Nöbeti 89’uncu gününde sürdü. DBP İl Örgütü binasında devam eden nöbeti, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve beraberindeki heyet ziyaret etti.

Eylemde konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır,  şunları söyledi:  “Annelerin mücadelesini canı gönülden selamlıyoruz.  Başlattığımız özgürlük yürüyüşü ile yeni bir mücadele hattı oluşturduk. Sayın Öcalan’a özgürlük, Kürt sorunun demokratik çözüm hamlesi kapsamında bir yeni mücadelenin hattını oluşturuyoruz. 15 gün devam eden Özgürlük Yürüyüşü eyleminde gördük ki, Kurdistan’ın tüm kentlerinde Öcalan özgürlüğü için yediden yetmişe bir mücadele veriliyor. Bizler de gücümüzü halkımızın duruşundan alıyoruz. Biz, sizlerin mücadelenizi ve duruşunuzu bir kez daha selamlıyoruz. Sayın Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü, Kürt halkının özgürlüğüdür. Bütün Kürt halkı şuan ayakta ve Sayın Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için her yerde direniyor. Bu mücadelemizle Sayın Abdullah Öcalan’ı özgürlüğüne kavuşturacağız ve Kürt sorununu çözeceğiz.”

 

MÊRDÎN 

Mêrdîn’de tutuklu yakınları ile Barış Anneleri tarafından sürdürülen Adalet Nöbeti devam ediyor. 78’liler Derneği üyeleri ile 31 yıl cezaevinde rehin tutulduktan sonra bırakılan Mehmet İldem’in ziyaret ettiği Adalet Nöbeti’nde şarkılar söylendi. Kürtçe eğitimin de sürdüğü Adalet Nöbeti’nde sık sık zılgıtlar ile beraber “Bijî berxwedana zindana” sloganı atıldı. 

78’liler Derneği Qoser (Kızıltepe) Temsilcisi Arif Turgay, nöbet eylemini kutladıklarını belirterek, nöbet amacına ulaşana kadar da destekleyeceklerini ifade etti. 31 yıl sonra tahliye olan Mehmet İldem de, “Herkesin verebileceği bir mücadele değil. Bu nedenle kutluyorum sizleri” diye konuştu.

Barış Annesi Adule Aksoy ise,  “25 yıldır Başkanımız üzerinde zulüm devam ediyor. Artık özgür olmasını istiyoruz. Bu tecrit son bulsun. Başkanla beraber memleket de tecrit altında. Bu zulüm bitsin istiyoruz. Artık yeter” diye belirtti.