Ahmet Şık: İşkencecilerden hesap soracağız

Feci şekilde darp edilerek gözaltına alınan liseli gençlerin tutulduğu Kadıköy İskele Karakolu önüne gelen Şık, “Eğer bu işkenceyi yapanlardan hesap sormazsam namerdim. O işkencecilerden de onların tasmasını tutanlardan da hesap soracağız" dedi.

Liseli öğrencilerin, AKP’nin çarpık eğitim sistemini, “Karneler sizin gelecek bizim” sloganıyla protesto ettikleri için feci şekilde darp edilip gözaltına alınmasına yönelik tepkiler çığ gibi büyüyor. 7’si 18 yaşından küçük olan 25 gencin serbest bırakılması Kadıköy İskele Karakolu’nun önünde beklediği Kadıköy İskele Karakolu önüne gelen HDP milletvekili adayı Ahmet Şık bir açıklama yaptı.

Buraya bir siyasetçi olarak değil bir baba olarak geldiğinin altını çizen Şık, gözaltına alınan gençlerin darp edildiği görüntüleri izlerken çok öfkelendiğini söyledi. Şu anda gözaltında olan gençlerden birinin bebekliğini bildiğini anlatan Şık, “Bugün devlet üniformasıyla çocuklarının önüne dikilen herkes yapılan işkenceyi gördü. Şu anda çok öfkeliyim. Eğer bu işkencelilerden hesap sormazsak ben namerttim. O işkencecilerden de onların tasmasını tutanlardan da hesap soracağız bunu buraya yazıyorum” dedi.

İŞKENCEYİ İZLEYENLERE TEPKİ: BU AYIP DA SİZİN OLDUN

Öğrenciler darp edilerek gözaltına alınırken, yuhalamakla yetinen insanlara da tepki gösteren Şık, “Orada 16 yaşındaki çocukların bu zulme nasıl direndiğini herkes gördü. Herkesin gözü önünde dayak yedi o çocuklar. Çocuklar işkence görürken sadece kenara çekilip yuhalamakla bu iş olmaz. Orada o çocuklara işkence yaptılar hepinizin önünde ve hiçbir şey yapmadınız bu ayıp da sizin olsun” diye konuştu.

SAÇILIK: AKP’NİN KORKU İKLİMİNE KARŞI CESARETLE DURACAĞIZ

HDP milletvekili adayı Veli Saçılık ise, liseli öğrencilerin demokratik, laik eğitim istedikleri için işkence gördüklerini vurguladı. AKP’nin bir gözaltı terörü ve korku iklimi işlettiğini kaydeden Saçılık, “Bu korku iklimine karşı cesaretle karşınızda duracağız ve bu cesareti topluma bulaştıracağız. Bu sadece seçimler için değil örgütlü bir toplum için yapacağız” dedi.