Ahmet Türk: Büyükşehirlerden başlayarak kurtulabiliriz

HDP çalıştayında konuşan Kürt Siyasetçi Ahmet Türk, "Halkımız asla saldırılara prim vermedi" diyerek, "Halka rağmen tespitlerde bulunmanın kırılmalara yol açabileceği hassas bir dönemden geçiyoruz" uyarısında bulundu. 

HDP’nin “Yerel Seçim Çalıştayı” Amed'deki HDP il binasındaki Vedat Aydın Konferans Salonu'nda düzenleniyor.

Çalıştayda konuşan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Kürtlerin mücadeleden vazgeçmeyeceğinin altını çizdi. 

Türk, AKP’nin Kürtleri sindirmeye çalıştığını söyleyerek, "Bize düşen de bu demokrasi mücadelesini güçlü hale getirmek bunu büyütmek ve yükseltmektir" dedi.

'EKSİKLERİMİZDEN DERS ÇIKARMALIYIZ'

Halkın bu siyasetten beklentilerinin olduğunu vurgulayan Türk, "Eksiklerimizden dersler çıkarmalıyız" diye ifade etti.

Türk, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Büyük bedeller ödendi. Bugün birçok arkadaşımız cezaevinde ve bu koşullar altında yerel seçimlere hazırlanıyoruz. Belki geçmiş dönemlerde bu işi götürecek güçlü kadrolarımız vardı. Ama bugün bu işi götürebilecek, çalışabilecek, yaratabilecek kadrolarımızın çoğu içeride. Bu nedenle yanlış yapmaya asla ve asla hakkımız yok. En doğrusunu yapma sorumluluğu ile karşı karşıyayız. Çalışanlarımız ve kadrolarımızla halka gitmek zorundayız. Halka rağmen tespitlerde bulunmanın kırılmalara yol açabileceği hassas bir dönemden geçiyoruz. Bunu bilerek yerel yönetimlerdeki çalışmaları yürütmemiz lazım. Çok yönlü araştırma, çalışma yaparak kendimizi hazırlamamız gerekiyor. 

'HALKIMIZ SALDIRILARA PRİM VERMİYOR'

Devletin bu baskıcı, Kürtleri yok etmeye, sindirmeye yönelik politikalarına rağmen halkımız asla ve asla devletin bu politikalarına taviz vermemiştir. Belki suskun kalmış ama sandık başına gittiği zaman demokrasi mücadelesine ve verilen bedellere sahip çıkmıştır. Yarın da böyle olacağına inanıyoruz. Ama onun duygusunu, düşüncesini ciddiye alacak bir çalışma yürütmeliyiz. Hepimize sorumluluk düşüyor."

'CEBERRUT ANLAYIŞTAN KURTULABİLİRİZ'

Türk, "Bu mücadele 40 yıllık bir mücadele, HEP, DEP’in, HADEP’in yarattığı değerler var. Birçok bedeller ödendi. Vedat Aydınlar, Mehmet Sincarlar, Abdulsamet Sakıklar var" diyerek, yerel seçimlere ilişkin, "Büyükşehirlerden başlayarak ceberrut anlayıştan kurtulabiliriz" diye ekledi.

KÜRT İTTİFAKI

"Kürt ittifakı gelecekle ilgili bir projedir" mesajını veren Türk, şunları söyledi:

"Elbette Kürdistan’daki bütün Kürt siyasi partileri ile bir dayanışmayı gerçekleştirmek gelecekle ilgili önemli bir projedir. Dürüst ve açık konuşuyorum. Bu mesajı vermek için bu partilerle görüşme yapmak, onları kazanmaya yönelik çalışma yapmak lazım. Batıda da bu iktidarı sonlandırmak için çalışmalar yapmak lazım."

'ÖNCE BÜYÜKŞEHİRLERİ KAYBETMİŞLERDİ'

Kürt Siyasetçi Ahmet Türk, "Süleyman Demirel İstanbul, Ankara, İzmir’i kaybettiği gün iktidarı kaybetmiştir. Özal öyle" örneğini vererek, şöyle dedi: "Biz Mersin, Adana, Ankara, İstanbul’da bunu gerçekleştirecek güce sahibiz. Bunu yapacak çalışmalar yapmamız lazım. Bu işi kavrayarak buna göre hazırlıklar yapmamız lazım."