Aileler: Kırıklar'da açlık grevi tekrar başladı

Adalet Nöbeti'nde Kırıklar Cezaevi'ndeki zulme dikkat çeken tutsak yakınları, açlık grevinin yeniden başladığını duyurdu.

Hasta ve infazı yakılan tutsak yakınlarının sürdürdüğü Adalet Nöbeti, 64’ üncü gününde İzmir Buca Kırıklar Cezaevi önünde devam etti.

Cezaevi önünde bir araya gelen aileler, “Ji girtiyên nexweş re azadî (Hasta tutuklulara özgürlük)” yazılı önlükler giydi. Açıklamaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Karabağlar ve Çiğli ilçe örgütleri destek verdi. Açıklamada sık sık, “Bijî berxwedana zindana”,”Zindanlar yıkılsın siyasi tutsaklara özgürlük sloganları atıldı.

Burada konuşan tutsak yakını Sultan Yağmekan, cezaevindeki çocuklarına yönelik baskıların arttığını söyledi. Kırıklar Cezaevi’nde hak ihlallerine karşı tutsakların daha önce de 63 gün açlık grevine girdiğini, taleplerin karşılanacağı sözü verildiği için eylemi sonlandırdığını anımsatan Yağmekan, ancak verilen sözlerin hiçbirinin tutulmadığını aktardı.

'ZULÜM SÜRDÜKÇE ALANLARDAYIZ'

Yağmekan, tutukluların tekrar açlık grevine girdiğini belirterek, “Tutuklulara verilen sözler yerine getirilmedi. Hasta tutuklular hastaneye götürülmüyor, tek kişilik hücrelerde tutuluyor. Çocuklarımıza bir şey olursa kim hesabını verecek? Baskılardan dolayı Kırıklar Cezaevi’inde Onur Yılmaz ölüm orucuna girmiş. Diğer tutuklular da ‘Haklarımızı verilmezse biz de başlayacağız’ diyorlar" dedi.

Tutsak yakını Medine Kaymaz da "Çocuklarımız zulüm altında olduğu sürece biz de alanlardayız. Cezaevinde olanlar bizim çocuklarımızdır. Çocuklarımızı bizden uzağa sürgün ediyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar biz çocuklarımızı görmeye gideceğiz. Bütün yaşanan hak ihlallerinin sorumluluğu devlettedir" diye konuştu.