AKP İdil belediyesini yok etti, 46 milyon TL borç bıraktı

İdil Belediye eşbaşkanları, halkla bir araya geldi. Eşbaşkanlar, yıkılan belediye binasının yerinin hibe edildiğini, belediyenin tek çalışır aracının da emniyet müdürlüğüne verildiğini açıkladı.

Şırnak’ın İdil İlçesinde yüzde 73,4 oyla Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) belediye eşbaşkanı seçilen Songül Erden ve Murat Şen, halkla bir araya geldi. Belediye binası olarak kullanılan Kültür Merkezi salonunda yapılan toplantıya çok sayıda kişi katıldı.

'BORÇ ALTINDA DA OLUNSA...'

Erden, belediye binalarının dahi olmadığını söyleyerek, belediyenin büyük bir borç altında bırakıldığını söyledi. Kayyum politikasının İdil’de halk tarafından boşa çıkarıldığını vurgulayan Erden, “Halkımızın iradesi bu seçimde bir kez daha açığa çıktı. Her ne kadar belediyemiz borç altında da olsa hizmet etmekten geri adım atmayacağız” diye konuştu.

'TEK ÇALIŞAN ARAÇ EMNİYETE VERİLMİŞ'

Şen ise 3 yıllık kayyum yönetimindeki İdil’e hiçbir çalışmanın yapılmadığını belirterek, yöre halkının göçe zorlanmaya çalışıldığını vurguladı. Kürt halkının iradeli olduğunu ve kazanımlarına sahip çıktığını söyleyen Şen, “Düşünün ki bu belediyeye ait hizmet için mevcut 36 araç var ancak bunlardan bir tanesi dahi kullanılabilir değil. İşçilerimiz çalışmalara belediyenin araçlarıyla gidemiyor. Ne yaparsa yapsınlar halkımıza ulaşmayı, hizmet etmeyi esas alacağız” dedi.

Halka hizmet için hiçbir mazeretleri olamayacağına dikkat çeken Şen, daha sonra hibe edilen taşınmazlar ve borçları açıkladı. Şen, şunları söyledi: "Bizim belediyemiz 'sokağa çıkma yasakları' döneminde yıkıldı ve bugün belediye olarak kullandığımız alan bizim Kültür Merkezimiz. İdil halkının çocuklarının kültürü ve dilini geliştirilmesi için yaptığımız alandır. Tek alanımız olan belediye yerimiz hibe edilmiş. Bu halkın çocuklarının rızkı, bu halkın hakkı hibe edilmiş. Üzerinde duruyoruz, geri almak için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Tek çalışır aracımız da Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü’ne hibe edilmiş. İl Emniyet Müdürlüğü demek ki o kadar fakir ki bizim aracımıza muhtaç kalmış."

KAYYUMUN BORÇLARI

Belediyenin 46 milyon TL borçlandırıldığını belirten Şen, diğer borçları şöyle sıraladı: “14 milyon 734 bin 74 TL ihale borçları, İller bankasına olan borç 33 milyon 597 bin 284 TL’dir. 80 bin TL bunun dışında esnafa borç var. İçme suyu kanalizasyon borcu bir milyon 495 bin TL’dir. Tüm borcumuzu hem belediyeye hem de kentin işlek noktalarına asacağız. Halkımız belediyede olan bitenden haberdar olacak."

Kentte hiçbir çalışmanın yapılmadığını ifade eden Şen, temiz ve güzel bir İdil yaratmak için halkla birlikte çalışma yapacaklarını belirtti.