AKP oy için TOKİ’yi kullanıyor

TOKİ konutlarının 20 Haziran'da teslim edilmesi beklenen Şırnak'ta, şimdi de 24 Haziran seçimleri için istismar ediliyor.

Şırnak’ta 14 Mart 2016'da ilan edilen sokağı çıkma yasağı, 14 Kasım 2016'ya kadar sürdü. 246 gün süren sokağa çıkma yasağı sırasında ve ardından kentin başta Gazipaşa, Yeşilyurt, İsmetpaşa, Dicle, Cumhuriyet, Bahçelievler ve Yeni Mahalle olmak üzere yüzde 70’inden fazlası yıkıldı. Birçok evin devlet güçlerinin tank ve top atışlarıyla yıkıldığı kentte, ‘sağlam’ raporu verilmesine rağmen 300’ü aşkın ev de yıktırıldı. Tel örgülerle ablukaya alınan bu mahallelerde TOKİ tarafından konut yapımına başlandı. Üzerinden 2 yılı aşkın süre geçmesine rağmen Şırnak merkez ile Cizre, İdil ve Silopi ilçelerinde toplamda 11 bin konutun inşası bekleniyordu. Ancak yapımına başlanan merkezdeki 6 bin 500 konutun bir bölümünün kaba inşaatı 2 yılın ardından bitiyor.

2 yıldan fazladır belirlenen süreyi geçmiş olmasına rağmen hâlâ halkın seçim için oyalanacağı söyleniyor. Şırnaklılar, "24 Haziran seçimlerinde TOKİ’lerle bizden oy istiyor ve baskı yapmaya çalışıyor. Şehrimiz, evimiz bombardımanlarla üzerimize yıkılırken, insanlarımız gözlerimizin önünde vahşice öldürülürken ve yaz kış demeden dışarda nice mağduriyete uğrarken bizler AKP’nin sunduğu hiçbir şeyi kabul etmezken şimdi nasıl ona oy vereceğimizi bekliyor ki, bu kadar mı insan yüzsüz olur ve böyle bir siyaset yürütür" diyor.

ŞİMDİ KONUTLARA KARŞI OY İSTİYOR

Zararlarının, zamanında adaletli bir şekilde karşılanmadığını belirten Şırnaklılar, şunları ifade ediyor: "Önümüzde seçim var ve 2 yıldır bizi oyalayan AKP hükümeti, şimdi ortaya çıkmış bizlerden TOKİ’lere karşı oy istiyor. Bizler ne yaşadığımızı ve bundan sonra da ne yapmamız gerektiğini çok iyi biliyoruz. Bu devletin Kürt halkına olan düşmanlığını sayısız defa gördük ve devletin de hükümetin de yalanlarına artık inanmıyoruz. Evlerimizi yıktılar, insanlarımızı öldürdüler, hayvanlarımızı telef ettiler, aylarca kış şartlarında aç ve açıkta kaldık, borç içerisinde yıprandık ama yine de devletten medet ummadık. Şimdi mi devlet gelip bize bakacak ve destek çıkacak? Bunu oy için yaptığını artık bu halk çok iyi biliyor."